Mainos

Täydellinen vaimo ei muutu koskaan

1930-luvulla mies saattoi selvittää vaimotestin avulla, onko nainen hänelle täydellinen aviopuoliso. Nykyään testi saattaa herättää huvittuneisuutta, mutta loppujen lopuksi miesten toiveet vaimon suhteen eivät ole kovasti muuttuneet viimeisten 70 vuoden aikana.

Vaimotestin suunnitteli 1930-luvulla tohtori George Crane, joka kirjoitti sanomalehtikolumnia ja piti puolisonhakupalvelua, jossa käytti testiä löytääkseen sinkkumiehille täydellisen puolison.

Mittarin avulla miehet saattoivat arvioida yhteensopivuuttaan kumppaninsa kanssa ja antaa plus- tai miinuspisteitä naisen käytökselle. Testituloksia tutkittaessa käy ilmi, että vaikka osa toivotuista piirteistä on hieman huvittavia, menneen ajan aviomiehet toivoivat pitkälti samoja asioita kuin nykypäivän herrat.

Vaimo vuosimallia 1939

Vuoden 1939 ideaalivaimo on täydellinen emäntä, jopa yllätysvieraille, ja osaa soittaa ainakin yhtä instrumenttia. Hän on myös uskonnollinen ja käy säännöllisesti kirkossa.

Täydellinen vaimo ei koskaan jätä miestä liian pitkäksi aikaa yksin makuuhuoneeseen, eikä hän saa viivytellä sänkyyn tulemista, kunnes mies on nukahtamispisteessä. Lisäksi vaimo pitää aina kylmät varpaansa omalla puolella sänkyä.

Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, joten hyvä aviovaimo tuo ruoan pöytään ajallaan ja tarjoilee sen miehelleen. Aamiaispöytään rouva ei koskaan pöllähdä yöpaidassa, vaan pukeutuu aina kauniisti ja tyylikkäästi. Sukkahousujen saumojen on oltavat jämptisti kohdallaan, ja vaimon tulee tietenkin parsia sukat yhtä täydellisesti, kuin tekee kaiken muunkin.

Morsiameksi halajava nainen ei koskaan käytä punaista kynsilakkaa, tai osta tavaroita kysymättä ensin lupaa mieheltään.

Kuulostaako tutulta?

Moderni aviomies ei välttämättä valitsisi vaimolleen kaikkia niitä ominaisuuksia, joita miehet 70 vuotta sitten arvostivat. Osa toiveista kuulostaa kuitenkin tutuilta ja tietyiltä ominaisuuksiltaan 1930-luvun ideaalivaimo ei eroa paljon nykyajan naisista.

Edellä mainittujen toiveiden lisäksi miehet halusivat huumorintajuisen ja siistin vaimon, joka osaa keskustella älykkäästi ja antaa sunnuntaisin miehensä nukkua pitkään.

Vaimon tulee rakastaa lapsia ja peitellä nämä joka ilta sänkyyn. Vaimo ei saa mennä nukkumaan vihaisena, vaan hänen tulee sopia riidat siippansa kanssa ennen vetäytymistä yöpuulle.

Negatiivisia ominaisuuksia, jotka aiheuttavat kitkaa avioliittoon olivat toisten miesten kanssa flirttailu ja mustasukkaisuus.

Testi herättää hupia

Kun testi julkaistiin Amerikkalaisen psykologian yhdistyksen Monitor Online -lehdessä, herätti se lukijoissa huvittuneisuutta.

– Nykypäivänä ihmisten mielestä testi on hassu ja hieman vanhentunut, lehden ylläpitäjät Nick Joyce ja David Baker kertovat.

– Mutta totuus on, että ihmiset arvioivat edelleen kumppaniensa ominaisuuksia negatiivisina tai positiivisina, standardit vain ovat hieman muuttuneet.

Naisille ei ikävä kyllä ole aviomiestestiä, mutta Crane kehotti heitä arvioimaan itseään kyselylomakkeen avulla saadakseen selville, miten parhaiten kehittää itseään...

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.