Mainos

Tavallisimpia kysymyksiä & vastauksia liittyen hiusten vaalentamiseen

Miksi vaalennustuloksesta voi tulla epätasainen?

Vaalennustuloksesta voi tulla epätasainen, jos vaalentavaa tuotetta käytetään liian vähän. Yksi pakkaus riittää olkapäille ulottuville, normaalipaksuisille hiuksille. Jos hiukset ovat tätä pidemmät tai erityisen paksut, tarvitaan vähintään kaksi pakkausta. On tärkeää, että vaalentava tuote peittää tasaisesti kaikki hiukset. Vaalennustulokseen vaikuttaa myös se kuinka tasainen hiusten nykyinen väri. Jos hiuksissa on ennestään montaa eri sävyä, voi tuloksesta tulla epätasainen.

Miksi tyvikasvu pitää värjätä erikseen?

Jos hiukset on vaalennettu aikaisemmin ja niissä on tumma tyvikasvu, tulee vaalennusaine levittää ensin ainoastaan tyvikasvualueelle. Muuten jo kertaalleen vaalennetuista hiuslatvoista voi tulla liian vaaleat tai ne voivat vaurioitua.

Miksi hiuksista voi tulla kellertävät tai oranssinsävyiset, kun hiuksia vaalennetaan?

Kaikki luonnonväriset hiukset sisältävät lämpimiä pigmenttejä (kultaa & punaista). Mitä tummemmat hiukset ovat, sitä enemmän niissä on punaisia pigmenttejä. Jos hiuksissa on paljon punaista pigmenttiä, tarvitaan tehokkaampi vaalennusaine sekä pidempi vaikutusaika. Vaalennustulosta on hyvä tarkkailla vaalennuksen aikana. Mikäli hiusten luonnollinen väri on kirkkaanvaaleasta tummanvaaleaan ja niissä on punaiseen taittuvia pigmenttejä, valitse sinistä pigmenttiä sisältävä vaalennusvoide (esim. Schwarzkopf Blonde 10.2 Helmenvaalea), joka neutralisoi keltaisuutta.

Miksi hiuksista voi tulla sinertävänsävyiset, kun hiuksia vaalennetaan?

Jos hiuksia on aikaisemmin vaalennettu tai niihin on tehty värinpoisto, voivat kylmiä pigmenttejä (tuhka, hopea, helmi) sisältävät sävyt saada hiukset näyttämään sinertäviltä, etenkin jos vaikutusaika on liian pitkä. Kun käytetään sinertäviä sävyjä, tulee vaikutusajan kanssa olla erityisen tarkkana

Mikä on vaalennusvoiteen ja vaalennusaineen ero?

Vaalennusaineet (Schwarzkopf Blonde L1 ja L1+) ovat nk. värinpoistoaineita. Niillä voi vaalentaa luonnollista hiusväriä jopa 7 astetta (tuotteesta riippuen). Vaalennusaineet vaikuttavat sekä värjättyyn että luonnollisen väriseen hiukseen. Vaalennusaineet poistavat hiuksista luonnollista pigmenttiä, mutta eivät lisää uusia pigmenttejä tilalle. Vaalennusvoiteet (Schwarzkopf Blonde 10.1 ja 10.2) vaalentavat luonnollista hiusväriä 2‐4 astetta. Niitä suositellaan käytettäväksi kirkkaanvaaleasta tummanvaaleisiin hiuksiin. Vaalennusvoiteet poistavat hiuksista niiden luonnollisia pigmenttejä ja lisäävät uutta sävyä tilalle.

Voiko vaalentaminen vaurioittaa hiuksia?

Schwarzkopf Blonde – vaalennustuotteet ovat turvallisia, kun käyttöohjeita seurataan tarkasti ja hiukset ovat hyväkuntoiset ennen vaalentamista. Toistuva vaalentaminen voi kuitenkin vaurioittaa hiuksia. Emme myöskään suosittele vaalentamaan hiuksia, joihin on otettu permanentti.

Voiko vaalennettuja tai raidoitettuja hiuksia permanentata?

Emme suosittele ottamaan permanenttia vaalennettuihin tai raidoitettuihin hiuksiin, jotteivät hiukset vaurioituisi.

Olen vaalentanut hiukseni ja nyt haluan värjätä ne takaisin tummiksi. Kuinka minun tulee toimia?

Kun hiuksia vaalennetaan, niistä katoaa luonnollisia kullan ja punaisen pigmenttejä. Hiuksiin pitää palauttaa näitä pigmenttejä ennen kuin ne voi värjätä tummiksi. Pigmentit voi palauttaa hiuksiin sävyttämällä hiukset ennen lopullista värjäystä kullan tai kuparin sävyisellä kevytvärillä (esim. Schwarzkopf Poly Color sävyteshampoolla). Tämän jälkeen hiukset voidaan värjätä normaalisti halutulla tummemmalla sävyllä.

Artikkelin tarjoaa:Schwarzkopf

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.