Mainos

Tatun suunnitelma: Tilanhoitajankaari

Kohteen käsittelyssä on lähdetty temaattisesti liikkeelle huoneistossa asuvan perheen elintilanteesta ja mielenkiinnon kohteista, jotka istuvat yksiin kaupunginosan luonteen kanssa. Viikin on tunnettu akateemisesta luonnonläheisyydestä. Oheinen määritelmä materialisoituu olohuoneen seinälle Marimekon Putkinotko-klassikkokuosin muodossa laajan seinätekstiilin avulla. Tekstiilillä pyritään virittämään eloon olohuoneen kuollut takanurkka luomaan tilaa sohvan ympärille myös selkänojan takana. Ikeasta hankittu sohvaryhmä levitetään myös vastakkaiselle seinälle, luoden otollisemman settingin seurustelua ajatellen.

Olennainen tekijä asunnon luonnonläheisessä teemassa ovat suomalaiset puulajit: kirsikka, tammi ja koivu. Nämä toistuvat kalusteissa ja asunnon pintamateriaaleissa. Koivua, joka komistaa asuntoa lattian parketin kautta, on pyritty lisäämään kiinteisiin kalusteisiin yhtenäisen ilmeen, miellyttävän pintansa ja arvokkaan luonteensa nimissä. Sitä hipelöi kuitenkin mieluummin kuin kylmää terästä. Puisten kalusteiden ylle levittäytyvät vihreät koriste-esineet ja tekstiilit assosioituvat puiden lehtiin.

Makuuhuoneessa on rykäisty päätyseinä täyteen punaista Tikkurilan symphony seinämaalia. Tämä antaa potkua koko asunnon seinäpintojen maltilliselle yleisilmeelle. Punainen väri pelaa loistavasti yhteen seinälle sijoitetun sinisen Matissen kehystetyn julisteen kanssa. Näin toistuu myös vastakkaisella seinällä sijaitsevan koristematon sinipunainen väriskaala. Luontoteema toistuu abstraktisti Marimekon kivet-kuosin kautta sängyn lakanoissa.

Kylpyhuoneessa kalustemaailma on tehty houkuttelevammaksi ja ainutkertaisemmaksi sekä asunnon teemaan ja väritykseen paremmin istuvaksi. Tämä suoritetaan korvaamalla elähtänyt suihkukaappi ja lisäämällä säilytystilaa tummilla puukalusteilla. Tumma puu onkin omiaan antamaan kontrastin kautta särmää valkoisten kaakeleiden hallitsemiin saniteettitiloihin. Merellistä tunnelmaa luodaan Cousteaun pipon punaisilla kaapeilla ja matoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.