Mainos

Tätä työtä ei halua kukaan – vaikka palkka 30 000 euroa kuukaudessa

Uuden-Seelannin pikkukaupungissa on tarjolla huippupalkkainen lääkärinpesti – hakijoita ei kuitenkaan näy eikä kuulu.

Uuden-Seelannin piskuisissa pikkukylissä on huutava pula osaavista lääkäreistä. NZ Herald -lehti kertoo, että maan pohjoisosissa sijaitsevan, alle 14 000 ihmisen Tokoroan pikkukaupungin nuoremman yleislääkärin pesti on ollut haussa peräti kaksi vuotta – tuloksetta.

Edes hakuilmoituksen porkkana, massiivinen 360 000 euron vuosipalkka ei ole houkutellut hakijoita. Kuukausipalkka työssä nousee peräti 30 000 euroon.

Lehtitietojen mukaan neljä rekrytointifirmaa on yrittänyt löytää paikkaan työntekijää kahden vuoden ajan. Yhtään hakemusta ei ole tullut viimeiseen neljään kuukauteen.

Tokoroan klinikan tällä hetkellä ainoa lääkäri, tohtori Kenny on sen verran epätoivoinen tilanteesta, että on itse laittanut paikan hakuilmoitusta ilmaisiin verkkopalveluihin.

NZ Heraldille tohtori Kenny kertoo, että noin 6 000 potilaan klinikan työtaakka on kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana entisestään. Hän ei ainoana lääkärinä ole pystynyt pitämään lomia lainkaan. 

Lääkäri kertoo lähes 10 tunnin esimerkkipäivästään, jossa hän tapasi peräti 43 potilasta – suositeltu potilaiden määrä päivässä on paikallisen lääketieteellisen mukaan noin 25.

– Viime vuonna peruutin lomani, koska en saanut sijaista. Tänä vuonna joudun todennäköisesti jälleen perumaan vapaani. Tämä on liian raskasta minulle, lääkäri miettii.

Lääkäri uumoilee, että usein vastavalmistuneet lääkärit haluavat isompiin kaupunkeihin töihin – maaseutua pidetään urakehityksen kannalta huonona vaihtoehtona.

– Aucklandissa on maan isoin lääketieteellinen ja useimmat opiskelijat tulevat kouluun kaupungin lähialueilta. Jos kouluun otettaisiin enemmän opiskelijoita maaseudulta, he voisivat jopa tulla tänne takaisin, tohtori Kenny kritisoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.