Tätä ominaisuutta on kaivattu iPadiin – ja nyt se on totta

Applen tänään ladattavaksi tullut iOS 9 -käyttöjärjestelmäpäivitys tuo iPadin käyttäjille odotetun toiminnon, joka on ollut pitkään Android-tableteissa. Ruudun jakaminen on iOS-päivityksen myötä mahdollista ja se voi muuttaa tabletin käyttöä nykyistä mukavammaksi.

Apple on ottanut korviinsa käyttäjien toiveet. Nyt iPadin näytön voi jakaa kahteen osaan, joista toisella voi pyörittää esimerkiksi videota ja toisella nettiselainta.

IPadissa uutta ominaisuutta voi käyttää kolmella tavalla. Sovelluksesta riippuen käyttäjä voi vetää sormella ruudun laidasta ja avata näin toisen ikkunan, joka vie yhden kolmasosan näytön tilasta. Toiminto pysäyttää kuitenkin taakse jäävän ikkunan, joten kyse ei ole aidosta moniajosta.

Jos ikkunaa vedetään pidemmälle, käyttöjärjestelmä aktivoi Split view -toiminnon. Sen avulla käyttäjä näkee kaksi sovellusta samaan aikaan ja sovelluksia voi käyttää rinnakkain. Tämä ominaisuus toimii ainoastaan iPad Air 2:ssa, jossa on tarvittavan nopea prosessori ja riittävästi muistia.

Kolmas uusi moniajo-ominaisuus on Picture in Picture (Kuva kuvassa), joka pienentää toisen ikkunan näytön kulmaan. Toiminto on hyödyllinen esimerkiksi videopuhelun aikana.

Tässä vaiheessa uudet moniajotoiminnot ovat käytössä ainoastaan Applen omissa sovelluksissa. Jatkossa selviää, miten muut sovelluskehittäjät tarttuvat mahdollisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat