Mainos

Tätä nokialaista harva toivoo takaisin: 3300 oli matkapuhelinten kummajainen

Nokian matkapuhelinhistoria on syttynyt viime päivinä eloon, kun takavuosien hittipuhelin 3310 on tekemässä paluuta ensi viikolla Barcelonan mobiilikonferenssissa.

Nokian puhelimista löytyy esimerkkejä myös puhelimista joita harvat toivovat takaisin. Yksi niistä on vuonna 2003 esitelty Nokia 3300, joka oli esikuva myöhemmin tulleelle N-Gage -viihdepuhelimelle. N-Gagesta tuli sittemmin Nokian yksi pahimmista flopeista.

3300 oli musiikin ystäville suunnattu puhelin. Puhelimesta löytyi mp3-soitin, FM-radio ja kehittyneet True Tones -soittoäänet. Lisäksi puhelimella pystyi pelaamaan mobiilipelejä. Musiikkidiggareita kosiskeltiin myös helpolla tiedostojen siirrolla.

Markkinoilla huomiota herätti "tacomaiseksi" luonnehdittu muotoilu, joka mahdollisti esimerkiksi pelien pelaamisen molemmilla käsillä. 3300:n näytön tarkkuus oli 128x128 pikseliä. Käyttäjä saattoi muuttaa puhelimen ulkonäköä vaihtamalla värikuoria. Moni käyttäjä ja alan ammattilainen piti muotoilua vähintäänkin erikoisena. Puhelinta oli hankala pitää kädessä puheluiden aikana.

Akun kestoltaan 3300 ei vakuuttanut. Puheaikaa luvattiin vain kolme tuntia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.