Tätä häijyä siviiliautoaan Toto Wolff ei olisi halunnut myydä, mutta sinnikäs autokauppias käänsi F1-tallipomon pään

Toto Wolff laittoi harvinaisen Mersunsa myyntiin 2:56
Mercedeksen F1-tallipomo Toto Wolffin Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series on myynnissä. Katso videolta, miltä Toton harvinainen siviili-Mersu näyttää.

Tämä auto oli aikoinaan Mercedes-Benzin historian tehokkain tuotantoauto.

Mercedeksen Formula 1 -tallin kippari Toto Wolff tyhjentää autotalliaan. Sen lisäksi, että runsaat 2 000 kilometriä ajetulle Ferrari Enzolle löytyi jo uusi omistaja, on myynnissä myös harvinainen ja kaiken lisäksi ajamaton LaFerrari Aperta.

Totolta varsin mielekkään myyntitoimeksiannon saanut firma, harvinaisiin arvoautoihin erikoistunut Tom Hartley Jnr -autoliike, kertoo, että tarjolle on tulossa myös kolmas Ferrari Toton kokoelmista.

Vaikka Toton Ferraritkaan eivät ole mitään tusinatavaraa edes italialaisten superautojen keskuudessa, on hänen SL65 AMG Black Series -erikoismallinsa se todellinen herkkupala. Katso artikkelin yllä olevalta videolta, miltä auto näyttää.

Wolff oli antanut Tom Hartley Jnr:lle toimeksiannon hänen Ferrareidensa myymisestä, mutta se iski silmänsä myös harvinaiseen saksalaisnamiin.

Autoliikkeen mukaan Totolla ei yksinkertaisesti ole aikaa ajella upeilla autoillaan ja hän on siitä syystä päättänyt raivata talliinsa tilaa.

– Toto ei halunnut alun perin laittaa tätä autoa myyntiin, mutta sanotaanko näin, että THJ:n taivuttelukyvyt toivat tuona päivänä voiton, yhtiö kertoo Instagram-tilillään.

Wolff oli mukana kehittämässä autoa

Itävaltalainen Wolff osti autonsa vuonna 2008 suoraan sen kehityksestä vastanneelta HWA AG:lta, mutta tiesi jo ennen sitä, millaisesta helmestä oli kyse.

Sen lisäksi, että hän oli tuolloin yksi HWA AG:n isoimmista osakkeenomistajista 49 prosentin siivullaan, oli hän myös yksi SL65 AMG Black Seriesin neljästä kehityskuljettajasta.

Toto on antanut tälle tummanpuhuvalle raketille kyytiä muun muassa legendaarisella Nürburgring Nordschleifella ennen kuin muu maailma tiesi autosta vielä mitään.

Tehoa piisaa

Todella aggressiivisen näköisellä korisarjalla varustettua Black Series -versiota valmistettiin vain 350 kappaletta. Pariisin autonäyttelyssä 2008 esitelty auto oli tuolloin Mersun historian tehokkain tuotantoauto.

SL65 AMG kätkee konepeltinsä alle kuusilitraisen V12-moottorin sekä 670 hevosvoimaa, jotka kiihdyttävät auton nollasta sataan 3,8 sekunnissa ja mahdollistavat 320 tuntikilometrin huippunopeuden.

Leveän korisarjan lisäksi auton yksityiskohtiin lukeutuvat muun muassa 19-tuumaiset vanteet edessä ja 20-tuumaiset takana, lukuisia hiilikuituosia, kivan kokoinen takaspoileri sekä nappanahkaa ja alcantaraa yhdistelevä sisusta.

Auton mittarissa on vaatimattomat 5 156 kilometriä. Auto kauppaava Tom Hartley Jnr ei ole kertonut auton hintaa julkisuuteen, ja se lieneekin tuttua "jos tarvitsee kysyä, sinulla ei ole varaa" -luokkaa.

Yksi 29 000 kilometriä ajettu yksilö on myynnissä eurooppalaisella AutoScout24-sivustolla 275 000 euron hintaan. On helppo kuvitella, että Toton omistamasta autosta voitaisiin lähteä hakemaan jopa puolta miljoonaa euroa lähentelevää summaa.

Alla kuva Wolffin Ferrari Enzosta, joka myytin juuri.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat