Lewis Hamilton ei aja enää lainkaan Ferrareillaan, McLareneillaan tai Paganeillaan

Nähdäänkö Nastolassakin? Valtteri Bottaksen talliin tulossa 2,3 miljoonan euron Mersu 0:58
Mercedes-AMG One on aloittanut ratatestinsä. Tältä kuulostaa Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen autotalleihin tuleva 2,3 miljoonan euron hyperauto.

F1-sarjan kuusinkertainen maailmanmestari on siviilissä vihreiden arvojen mies.

Lewis Hamilton ei ole ihan tavanomainen automies monessakaan mielessä. Sen lisäksi, että hän tienaa F1-autonsa ratissa kymmeniä miljoonia euroja vuodessa, keräilee hän hävyttömän arvokkaita ja toinen toistaan upeampia superautoja.

Hamilton ei myöskään viihdy pitkiä aikoja autossa.

– Rakastan ajamista, mutta en halua istua autossa paria tuntia pitempään. Se on aikaa, jota et saa takaisin, Hamilton totesi GQ-lehden haastattelussa toukokuussa.

Samaisesta syystä hän ei myöskään haaveile legendaariseen Le Mansin 24-tuntiseen kilpailuun osallistumisesta.

– En todellakaan. F1 on jo sietokykyni rajoilla.

Vaikuttava autokokoelma

Kuusinkertainen maailmanmestari kuitenkin rakastaa autoja. Ja vaikka auto on lähtökohtaisesti huono sijoitus, ei se päde harvinaisiin urheiluautoihin, jotka tyypillisesti vain nostavat arvoaan vuosien saatossa.

– En tiedä mitään viineistä ja vain vähän taiteesta, mutta autot tunnen.

Hamilton omistaa "yli 15" autoa, joista osa on hänen Monacon-kotinsa tallissa ja osa Los Angelesissa. Hänen kokoelmastaan löytyy muun muassa Pagani Zonda, jonka ajettavuutta hän on aiemmin moittinut, mutta myös McLarenin hyperhybridi P1 sekä edellisellä kampoihin radalla laittava Ferrari LaFerrari.

Sähköautoilun puolestapuhuja

Toinen erikoisuus on se, ettei Hamilton omien sanojensa mukaan enää edes aja superautoillaan. Vaikka Hamiltonin ammatti on äärimmäisen ympäristöepäystävällinen, on hän pyrkinyt käyttämään supertähden asemaansa vihreämmän ajattelun edistämiseen.

Tähän on kuulunut paitsi vegaaniksi ryhtyminen ja kyseisen ruokavalion eduista valistaminen, myös tarpeettoman autoilun lopettaminen. Hän ei enää omista omaa suihkukonettakaan, sillä myi sen viime vuonna.

Hamilton harmittelee, etteivät hänen vihreät arvot pääse aina oikeuksiinsa hänen ammatistaan johtuen.

Viime viikolla uutisoitiin Hamiltonin perustamasta X44-tallista, joka ajattaa Extreme E -sarjassa sähköisiä maastoautoja.

Aivan täysin ei 35-vuotias britti ole autoilusta päässyt eroon, vaikka hänen superautonsa pysyvätkin pilttuussa. Hamiltonin pääasiallisena arkiautona toimii tällä hetkellä Mercedes-Benzin täyssähköinen katumaasturi.

– En enää aja muilla omistamillani autoilla. Ajan vain EQC:lläni.

Lue myös:

    Uusimmat