Mainos

Tästä tiedät, kuunteletko musiikkia haitallisen kovalla – helppo nyrkkisääntö avuksi

Jos tykkäät kuunnella musikkia nappikuulokkeilla, kannattaa painaa mieleen tärkeä muistisääntö, jonka avulla voi välttää kuulon vaurioitumisen.

Kadulla kävellessä monella vastaantulijalla on korvissaan jonkinlaiset kuulokkeet. Kuulokkeista erityisesti nappikuulokkeiden käyttäjien kannattaa tiedostaa, että liian kovalla soivan musiikin kuuntelu voi  vaurioittaa kuuloa.

Nappikuulokkeet asetetaan korvakäytävään toisin kuin koko korvan peittävät sankakuulokkeet. Tästä syystä nappikuulokkeiden desibelit voivat olla haitallisemmat kuulolle.

Audiologi ja newyorkilaisen yliopiston professori William H. Shapiro muistuttaa Business Insiderin artikkelissa, että erityisesti nappikuulokkeita käyttäessä äänenvoimakkuus ei saisi koskaan olla yli 60 prosenttia maksimista. Tällöinkään musiikkia ei tulisi kuunnella yli 60 minuuttia päivässä.

Älypuhelimella kuunnellessa musiikkia puhelimella on tapana varoittaa, jos äänenvoimakkuus nousee yli kriittisen rajan. Tätä kannattaisikin noudattaa.

Usein nappikuulokkeissa äänenvoimakkuus nouseekin huippuunsa, jotta ympäröivä meteli vaimentuisi. Korvan peittävät sankakuulokkeet kuitenkin vaimentavat taustametelin jo itsestään tehokkaasti. Tällöin äänenvoimakkuuskin voidaan pitää maltillisella tasolla.

***

0:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.