Tästä tiedät, että rintaliivisi ovat liian pienet

Suuri osa suomalaisista naisista on tottunut käyttämään liian pieniä rintaliivejä. Mistä tunnistaa, ovatko omat liivit oikeaa kokoa? AVA kokosi yhteen vinkit, joiden avulla on helppo selvittää, onko tottunut käyttämään liian pieniä rintaliivejä.

Sopivien rintaliivien löytäminen on äärimmäisen tärkeää, jotta rinnat saavat tarvitsemaansa tukea ja nainen tuntee olonsa mukavaksi päivästä toiseen. Liian pienien rintaliivien tunnistamiseen on olemassa kikkoja, joilla selvität helposti, kannattaisiko oma alusvaatekaappi uusia.

Rinta tulee kupista yli

Jos rinta nousee selvästi rintaliivin kupin yli, ovat liivit liian pienet. Jotta rinta saisi optimaalisen tuen, ei rinta saa nousta kupin yläpuolelle.

Liivien olkaimet jättävät painaumia

Rintaliivien olkaimien on syytä olla napakat, mutta ne eivät saa jättää painaumia ihoon. Jos liivit jättävät olkiisi painaumia, on syytä joko löysätä olkaimia tai ostaa suuremmat liivit.

Liivien takaosa painaa kylkiäsi

Rintaliivit eivät saa jättää painaumia myöskään kylkiin. Painaumat kylkien alueella kertovat siitä, että rintaliivit ovat liian pienet.

Kaarituki painaa rintaasi

Jos kaarituki jättää rintoihin painaumia, olisi syytä suunnata rintaliivikaupoille suuremman koon toivossa. Oikeankokoisissa liiveissä kaaritukia ei huomaakaan!

Kaarituki ei ole kokonaan rintakehääsi vasten

Jos kaarituki ei kokonaisuudessaan nojaa vasten rintakehää, ovat rintaliivit liian pienet. Kaarituki ei saa miltään osin nousta irti rintakehästä.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat