Tässä vinkit terveellisempään syksyyn

Onko kesän jälkeen vaikea pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista? Nämä vinkit helpottavat pieneten valintojen tekemisessä.

Kesän jälkeen on usein vaikea totuttautua terveellisiin elämäntapoihin, kun seuraavaan bikinikauteenkin on miltei vuosi aikaa. Tietystä tavoista on kuitenkin hyvä pitää kiinni myös pimeinä hetkinä.

Syö aamupala

Aamupala on päivän tärkein ateria, eikä sen merkitystä ole syytä vähätellä. Syksyinen pimeys tuo mukanaan helposti negatiivisia ajatuksia, mutta hyvä alku päivälle voi muuttaa nopeastikin ajatusten suunnan.

– Hyvällä aamiaisella saat äkkilähdön uuteen päivään, dieetteihin erikoistunut tohtori Joy Dubost muistuttaa.

Juo riittävästi vettä

Vaikka lämpötilat laskevat syksyisin tasaisesti, eikä helteestä ole tietoakaan, on tärkeää huolehtia, että vettä tulee nautittua riittävästi. On hyvä muistaa, että myös hedelmät ja vihannekset, jotka sisältävät paljon vettä käyvät nesteestä. Aikuisen suositellaan nauttivan päivän aikana noin kolme litraa nestettä.

Syö antioksidantteja

Elimistöä muun muassa ilmansaasteista leviäviltä vapailta radikaaleilta suojaavat antioksidantit ovat äärimmäisen tärkeitä. Etenkin syksyisin antioksidanttien merkitys korostuu ilmojen kylmetessä ja aurigonvalon määrän vähentyessä ja on syytä huolehtia siitä, että niitä saa tarpeeksi.

Antioksidantteja saa sekä tabletteina että useiden ruoka-aineiden mukana. Muun muassa appelsiinimehussa ja parsakaalissa on hurjasti elimistölle elintärkeitä antioksidantteja.

Vaihda urheiluharrastustasi

Saman urheiluharrastuksen jatkaminen vuosikausia saattaa viedä innon harrastamisesta. Tylsistymistä vastaan on kuitenkin helppo taistella etsimällä vaihtelua tuttuun harrastukseen.

Vaihtelua urheiluun voi hakea jo vaihtamalla perinteistä lenkkireittiä. Uudet maisemat tuovat yllättävän paljon vaihtelua tuttuun harrastukseen.

Myös kroppa reagoi eri tavalla eri lihasryhmiä rasittaviin liikuntamuotoihin. Tekee hyvää sekä vartalolle että mielellä vaihtaa väliä lajia, jota harrastaa - vaikka ihan vain muutamaksi kerraksi.

Urheile ystävän kanssa

Urheilu ystävän kanssa voi olla ratkaisu ongelmiisi, mikäli kotoa lähteminen tuntuu vaikealta. Kynnys perua sovitut treffit ystävän kanssa on huomattavasti korkeampi, kuin kynnys perua treffit itsensä ja lenkkipolun kanssa.

MTV3/Helmi

Lähde: Totalbeauty

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja