Tässä ovat uudet Muumilaakson tarinat -ääninäyttelijät – mukana Salkkarit-Seppo!

1:43

Muumilaakson tarinat -klassikkosarjan ääninäyttelijät julkistettiin 9.2.

Käsin piirretyn Muumilaakson tarinat -sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Suosikkihahmojen seikkailut nähdään ruudulla uusien ääninäyttelijöiden voimin. 

Muumipeikko: Aksu Palmén
Muumipeikkoa uusitussa Muumilaakson tarinoita -sarjassa esittävän ääninäyttelijä Aksu Palménin ääni on tullut tutuksi Disneyn Rottatuille-sarjan pääosarotan Remyn hahmosta, Avataresta, Paavo Pesusienestä ja useista muista animaatiosarjoista.

Niiskuneiti: Heljä Heikkinen
Näyttelijä-laulaja Heljä Heikkinen on teatterirooliensa ohella tehnyt ääninäyttelijän töitä jo 20 vuoden ajan. Ennen legendaarista Niiskuneidin roolia on hänen ääntään kuultu mm. Disney Pixarin Urhea-elokuvassa Prinsessa Meridana sekä lukuisissa piirrossarjoissa, kuten Ryhmä Hau, Oktonautit sekä Rovion Angry Birds Toons ja Stella&friends.

Pikku Myy: Karolina Blom
Pikku Myylle äänensä antanut Karolina Blom toimii pääsääntöisesti free lance -teatterintekijänä ja improvisaatioteatterin ilosanoman jakajana. Lisäksi Karolina ilahduttaa säännöllisesti sairaalaklovnina Turun Tyksissä ja seuraavaksi hänet nähdään lavalla Mustion kesäteatterissa ja hän on tuttu lukuisista piirretyistä, kuten Franklinista ja Pororosta.

Muumipappa: Juha Varis
Muumilaakson tarinoiden uusi Muumipappa Juha Varis on Suomen Kansallisteatterin luottonäyttelijä ja tuttu mm. Kristian Smedsin Tuntemattoman Rahikaisena ja Shakespearen Kesäyön unelman Puckina. Variksen äänityöskentelyä kuullaan Muumilaakson tarinoiden lisäksi mm. Megamind- ja Lego Batman 2017 -elokuvissa.

Muumimamma: Katja Aakkula
Muumimammalle tyynen ja rauhallisen äänensä antava Katja Aakkula on myös Sibelius-Akatemiassa opettava laulunopettaja ja laulaja. Hänet muistetaan Muumilaakson ulkopuolella Helsingin Kaupunginteatterin Hairspray-musikaalin pääosasta Tracy Turnbladina. Katja Aakkula on Muumimamman lisäksi antanut äänensä mm. Laa Laalle, Anniina Ballerinalle, Itse Ilkimyksen Lucy Wildille, Tuhkimon Haltijatarkummille ja Trolls-elokuvan ilkeälle bergeniläiselle kokille.

Niisku: Jon-Jon Geitel
Myös Roope Salminen ja Koirat -bändin toisena solistina toimiva Jon-Jon Geitel valmistui viime vuonna Teatterikorkeakoulusta näyttelijäntaiteen maisteriksi. Hänet on bändilavojen lisäksi nähty jo muiden muassa menestyssarjoissa Helppo elämä, Roba ja Kotikatu sekä Helmiä ja Sikoja, Roskisprinssi ja Love Record -elokuvissa.

Nuuskamuikkunen: Ilkka Villi
Nuuskamuikkuselle äänensä antanut Ilkka Villi on työskennellyt monipuolisesti niin televisiossa, elokuvissa, teatterissa, videopeleissä kuin ääninäyttelijänäkin. Nuuskamuikkusen ääniroolin lisäksi Villin viimeaikaisiin töihin lukeutuvat TV-sarjat Sorjonen ja Aallonmurtaja sekä Kansallisteatterin Sisäistetyt teoriat rakkaudesta -näytelmä.

Nipsu: Jukka Nylund
Nipsua esittävä Jukka Nylund on musiikin ja teatterin sekatyöläinen, joka on tullut tutuksi muun muassa useista musikaalirooleistaan maamme suurimmissa teattereissa (mm. Helsingin ja Turun Kaupunginteatterit sekä Tampereen Työväen Teatteri). Hänet muistetaan myös lauluyhtye Rajattomasta, jossa hän toimi tuuraavana tenorina vuonna 2014. Tällä hetkellä Jukka dubbaa Muumeja ja näyttelee Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalissa.

Poliisi: Jarmo Koski
Muumilaakson poliisille äänensä antanut Jarmo Koski on yksi Suomen kokeneimmista ääninäyttelijöistä, jonka kasvotkin tunnetaan laajalti. Teatterilavoilla Koski on viihtynyt 1970-luvulta asti ja koko kansan suosikin paikan hän lunasti viimeistään Salatut Elämät -TV-sarjan Seppo Taalasmaan roolissa. Muumilaakson poliisin roolin lisäksi Jarmo Koski esiintyy parhaillaan Seinäjoen Kaupunginteatterin Kvartetti-näytelmässä.

Hemuli: Markku Huhtamo
Postimerkkejä ja kasveja keräilevälle hemulille on äänensä antanut Markku Huhtamo, joka on pitkän elokuva- ja teatterinäyttelijäuransa lisäksi tehnyt ääninäyttelijän töitä myös useissa lastenelokuvissa ja -sarjoissa, kuten Toy Story, Nalle Puh, Peter Pan ja Kaapo. Huhtamo muistetaan myös rooleistaan Vihreän kullan maa -sarjassa sekä Uuno Turhapurojen lisäksi Talvisota-elokuvassa.

Mörkö, Taikuri, Postinkantaja ja muita sivuhahmoja: Markus Bäckman
Useimmiten pahiksille, roistoille ja joulupukeille äänen antava Markus Bäckman on toiminut ääninäyttelijänä, dubbauskääntäjänä ja -ohjaajana vuodesta 1991 lähtien. Hänen repertuaariinsa kuuluvat mm. Aasi Ihaa, Rottatuillen kokki Gusteau, Obelix ja noin 15 erilaista joulupukkia. Markus oli myös laulamassa vuonna 2016 platinaa saavuttaneella Muumiperheen lauluretki -lastenlevyllä ja samannimisellä konserttikiertueella.

Ninni, Tuu-Tikki, Tiuhti, Aliisa: Ella Pyhältö
Helsinkiläinen freelance-näyttelijä Ella Pyhältö näyttelee Muumilaakson tarinoiden useiden sivuroolien ohella tällä hetkellä Suomen Komediateatterin Myydään 3h+k -näytelmässä ja harjoittelee Suomen Kansallisteatterissa koko perheen Hölmöläiset-näytelmää. Hän on Muumilaakson asukkaiden ohella antanut äänensä myös lukuisille muille rakastetuille animaatiohahmoille.

Kertoja: Carla Rindell
Muumilaakson tarinoiden pariin uudet sukupolvet johdattaa lämminääninen ja ymmärtävä kertoja Carla Rindell. Muumilaakson tarinoiden lisäksi hän spiikkaa, dubbaa, ohjaa ja opettaa – sekä on toiminut myös Helsingin metron kuuluttajana toistakymmentä vuotta.

Suomennos: Minna Tasanto
Pop-Jazz Konservatoriossa laulajaksi opiskellut Minna Tasanto aloitti 90-luvun alussa ääninäyttelijänä. Sen jälkeen hän on toiminut alalla myös dubbauskääntäjänä, -ohjaajana ja tuotantopäällikkönä. Muumilaakson tarinoiden lisäksi Minna Tasannon käännöstöitä ovat muiden muassa Vihdoin kotona -elokuva (Home, Dreamworks) ja Postimies Pate (Postman Pat), Tenavat (Peanuts), Koukussa (Fish Hooks), Pikku Perunat (Small Potatoes) ja Karvinen (Garfield) -televisiosarjat.

1:13

52:41

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja