Tässä ovat jalkapallon EM-kisojen lohkot – kumpi näistä on "kuolemanlohko"?

Tässä ovat EM-kisojen 2024 lohkot – B-lohkossa huima kolmikko 1:05
Tässä ovat jalkapallon EM-kisojen lohkot – B-lohkossa komeilee huima kolmikko

Ensi kesänä Saksassa järjestettävien jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailujen lohkot ovat viimein varmistuneet, kun tiistaina pelatut jatkokarsintafinaalit ratkaisivat viimeiset kolme osallistujaa.

Kesä- ja heinäkuussa pelattavien EM-kisojen alkulohkoista esiin nousevat erityisesti kaksi äärimmäisen kovatasoista ryhmää.

B-lohkossa vaikuttaa kolme jalkapallon mahtimaata Espanja, Krotia ja Italia jalkapalloilullisesti piskuisemman Albanian rinnalla. D-lohko puolestaan on kauttaaltaan korketasoinen, kun Ranskaa lähtevät haastamaan Hollanti, Itävalta ja Puola.

Kolmas maininnan arvoinen taistelu jatkopaikasta muodostuu ennakolta C-lohkossa, jossa Englanti, Serbia, Tanska ja Slovenia ottavat mittaa toisistaan.

EM-lopputurnaus pelataan Saksassa 14.6.–14.7. Ottelukaupunkeina toimivat Berliini, München, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Düsseldorf, Hampuri, Köln ja Leipzig.

Turnauksen avausottelussa Münchenissä kohtaavat isäntämaa Saksa ja Skotlanti 14. kesäkuuta. EM-kisojen loppuottelu pelataan tasan kuukautta myöhemmin Berliinin olympiastadionilla.

EM-kisojen lohkot ja joukkueet:

LOHKO A:LOHKO B:
SaksaEspanja
SkotlantiKroatia
UnkariItalia
SveitsiAlbania
  
LOHKO C:LOHKO D:
SloveniaPuola
TanskaHollanti
SerbiaItävalta
EnglantiRanska
  
LOHKO E:LOHKO F:
BelgiaTurkki
SlovakiaGeorgia
RomaniaPortugali
UkrainaTshekki

Lue myös:

    Uusimmat