Tässä on NHL:n näkymätön suomalaistimantti – tähdet mielivät ketjukaveriksi: "Kertoo aika paljon pelaajan statuksesta"

Mikä tekee Aleksander Barkovista erityisen? Tuomo Ruudulta huimaa tekstiä 2:44
Mikä tekee Aleksander Barkovista erityisen? Tuomo Ruudulta huimaa tekstiä.

Aleksander Barkov vie ansaitusti suurimman suomalaishuomion Florida Panthersin NHL-seurassa, mutta joukkueen apuvalmentaja Tuomo Ruutu puhuu erittäin ylistävään sävyyn myös Eetu Luostarisesta NHL-tähdet feat. Siim -ohjelmassa.

Pääkuvan videolla Tuomo Ruutu arvioi valmentamiaan Aleksander Barkovia ja Anton Lundellia pelaajina. Kommentit Barkovista ovat hurjaa kuultavaa. 

Sentteri Luostarinen, 25, pelaa seurassa neljättä NHL-kauttaan. Viime sesongilla KalPa-kasvatti summasi 82 ottelussa hänelle hulppeat tehot 17+26=43. Tästä huolimatta Luostarisen nimi harvemmin vilkkuu uutisotsikoissa.  

Kausi oli päättyä täydellisesti, sillä Panthers eteni aina Stanley Cupin finaaleihin saakka. Joukkueella oli yksi iso hidaste loppupeleissä.  

– Älyttömän hyvä pelaaja. Viime kaudella, kun Luostarinen puuttui finaaleissa, se oli iso lovi meidän joukkueellemme. Se tiedettiin jo ennakkoon, että jätkät joutuvat astumaan esiin, jos se lovi paikataan, apuvalmentaja Tuomo Ruutu selvittää. 

Ruutu ihailee Luostarisen monipuolisuutta. Leijonien vuoden 2019 maailmanmestari on luotettava valinta ottelujen aluissa ja lopuissa, hyökkäys- ja puolustuspäässä, yli- ja alivoimalla. 

Luostarinen on hurjassa arvossa tähtiä vilisevän Panthersin kokoonpanossa. 

– Kun juttelen (joukkueen) jätkien kanssa, niin se kertoo yleensä aika paljon pelaajan statuksesta ja arvostuksesta, kun kysyy muilta pelaajilta, että kenen kanssa haluat pelata. Ja aika usein tulee (vastaukseksi) "Eetu Luostarinen". 

– Hän tekee paljon pieniä asioita oikein. Hänellä on paljon hyviä taitoja, joita kanssapelaajat arvostavat, Ruutu summaa ylistävän arvionsa. 

NHL-tähdet feat. Siim on suomalaisten NHL-pelaajien syvähaastatteluista koostuva ohjelmasarja. Tuomo Ruudun jakso on katsottavissa kokonaisuudessaan MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat