Rocktähti pölähti NHL-illalliselle – pian alkoi kinastelu Artturi Lehkosen kanssa: "Sanoin, että vihaan heitä yli kaiken"

Artturi Lehkonen joutui kovaan kouluun NHL-tulokasillallisellaan– veteraanilta armoton vedätys: "Hän ei juonut lainkaan mietoja" 2:49
Artturi Lehkonen joutui kovaan kouluun NHL-tulokasillallisellaan – veteraanilta armoton vedätys: "Hän ei juonut lainkaan mietoja."

Colorado Avalanchen Stanley Cup -voittaja Artturi Lehkonen tekee hulvattomia paljastuksia kokemistaan NHL-tulokasillallisista NHL-tähdet feat. Siim -ohjelmassa.

Tulokasillallinen, rookie dinner, on yksi jääkiekon NHL:n pidetyimmistä perinteistä. Hyvä ruoka, väkijuoma ja viihde kuuluvat asiaan, ja tulokaspelaajien on kustannettava ilta joukkuekavereilleen. Jos iltaa vietetään erityisen leveästi, konkarit ja joukkueen sakkokasa toimivat lisäkukkaroina. 

Lehkonen oli kaudella 2016-2017 Montreal Canadiensin ainoa tulokas, joten hän joutui yksinään maksumieheksi, kun tarunhohtoinen tapahtuma tuli eteen New Yorkissa. 

Pääkuvan videolla Lehkonen kertoo, kuinka Canadiensin konkarit, muun muassa venäläistähti Aleksandr Radulov, juottivat häntä ovelastikin humalaan suomalaispelaajan tulokasillallisella. Hän paljastaa myös loppulaskun summan.  

Lehkosen oma ilta oli onnistunut, mutta hänen kaikista erityisin muistonsa tulokasillallisilta tuli vasta myöhemmin. Tuolloin Canadiensin joukkue istui iltaa Vancouverissa jonkin toisen tulokaspelurin piikkiin. 

Canadiensissa Lehkosen tavoin kausina 2016-2022 pelannut konkaripakki Shea Weber kutsui tuolloin illalliselle myös hyvän ystävänsä Chad Kroegerin, huippusuositun kanadalaisyhtyeen Nickelbackin keulakuvan.

Lehkonen pääsi juttelemaan illan mittaan Kroegerin kanssa. Aiheena oli nopeasti jääkiekko.  

– Kun hän (Kroeger) on Vancouverista kotoisin, niin hänen lempipelaajansa olivat Sedinit (Daniel ja Henrik). Sanoin, että vihaan heitä yli kaiken. Aloimme kinastella siitä, Lehkonen muistelee naureskellen. 

 – Se oli yksi hauskimpia muistoja. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lehkosen mukaan Kroeger oli huikea tyyppi ilman rokkitähden elkeitä. 

– Hän oli siellä vähän kuin yksi jätkistä, Lehkonen summaa. 

Lehkonen, 28, siirtyi Canadiensista Avalancheen kesken kauden 2021-2022 ja juhli sesongin päätteeksi Stanley Cupia. 

NHL-tähdet feat. Siim on suomalaisten NHL-pelaajien syvähaastatteluista koostuva ohjelmasarja. Artturi Lehkosen jakso on katsottavissa kokonaisuudessaan MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat