Tässä ne ovat: Avaimet onnellisempaan elämään – kokeile!

Haluaisitko elämältäsi jotain enemmän, mutta et tiedä miten pääsisit tavoitteisiisi tai edes sitä, mitä todella haluat? Kokeile seuraavaa ajatusleikkiä, joka auttaa sinua selvittämään

Jos olet tyytyväinen elämääsi, onnittelut – voit lopettaa lukemisen tähän. Jos sen sijaan haluaisit elämältäsi enemmän, kokeile seuraavaa ajatusleikkiä.

1. Kirjoita elämäsi onnellisin tarina

Kirjoita elämästäsi, kuin se olisi tällä hetkellä juuri sellainen, kuin haluat. Älä jossittele tai haaveile, vaan kirjoita kuin kaikki olisi totta.

Hyviä esimerkkilauseita ovat esimerkiksi: "Olen terve ja vihdoin uskaltanut perustaa oman yrityksen."

Ole tarkka siinä, mitä haluat – älä kirjoita, että olet unelmiesi työpaikassa vaan määrittele, millainen sen tulee olla.

2. Mihin voit itse vaikuttaa?

Käy sen jälkeen tekstisi läpi: Kuinka moneen asiaan voit itse vaikuttaa? Esimerkiksi omaan terveyteen voi jossain määrin vaikuttaa, kun taas työpaikan yt-neuvotteluihin ei voi.

Kirjaa ylös ne asiat, joihin voit itse vaikuttaa.

3. Tee muutoksia

Katso listaa niistä asioista, joihin itse voit vaikuttaa – mitkä ovat sinulle tärkeimpiä asioita? Aloita niistä ja ryhdy tietoisesti tekemään pieniä muutoksia, jotka vievät sinua päämääräsi kohti.

Jos esimerkiksi kirjoitit, että haluat olla terveempi, aloita lenkkeily ja pidä siitä kiinni. Jos taas haluat vaihtaa ammattia aloita harrastus, joka tuo sinulle kokemusta unelma-ammatistasi.

Pienetkin asiat vaikuttavat, sillä sinulla on tunne, että pääset eteenpäin elämässäsi ja liikut kohti tavoitteitasi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja