Tässä EM-kisojen säväyttävin pelaaja – "Se on next level -shittii"

3:39
Hollanti varmisti jo aikaisessa vaiheessa lohkovoiton. Videolla Tulosruudun summaus Hollannin Itävalta-ottelusta.

MTV Urheilun asiantuntija Juha Reini listasi jalkapallon EM-kisojen alkulohkovaiheen säväyttävimmät pelaajat. 

Suurimman vaikutuksen Reiniin on tehnyt Hollannin Frenkie de Jong. Barcelonaa edustava 24-vuotias de Jong pelasi alkulohkovaiheessa jokaisessa ottelussa. Onnistuneita syöttöjä hän antoi 187 syöttöprosentilla 87. Taklauksia on kertynyt seitsemän ja riistoja 19. 

– Se on next level -shittii. Hän on ollut niin korkealla tasolla tai niin paljon korkeammalla tasolla kuin seuraava, että se on oikein pelottavaa, kuinka hyvä hän on ollut. Hän pystyy tekemään mitä vain kentällä, Reini toteaa.

– Se on eri asia, että onko Hollantia vielä kunnolla testattu, Reini muistuttaa.

Hollanti kohtaa omassa neljännesvälierässään Tshekin. Reini nostaa esille kaksi muutakin pelaajaa, Italian Manuel Locatellin ja Ranskan N'Golo Kantén. Locatelli on viimeistellyt kaksi osumaa turnauksessa ja antanut syöttöjä yli 90 prosentin tarkkuudella. 23-vuotias italialaistähti huilasi joukkueen kolmannen pelin.

Kanté on pelannut turnauksessa täydet minuutit ja on Locatellin tavoin tarjoillut syöttöjä yli 90 prosentin tarkkuudella. Hän on antanut vain 14 epäonnistunutta syöttöä. Onnistuneita on 161 kappaletta.

– Hän on sellainen, että ei koskaan petä kentällä, mitä ikinä tekeekin. Hän antaa aina joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Ranskan joukkueen kantava hahmo ja pitää joukkuetta kasassa, vaikka kokonaisuutena voisi mennä heikommin, Reini toteaa.

Italia kohtaa omassa neljännesvälierässään Itävallan. Ranska pelaa Sveitsiä vastaan. EM-kisojen pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.


Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja