Tarvitsetko lisää rahaa? Kokeile näitä vinkkejä!

Älä sorru pikavippiin äkillisen rahatarpeen yllättäessä. Kokosimme yhteen vinkit, joiden avulla helpotat tilapäistä käteisen puutetta. Tärkein muistisääntö on kuitenkin varautua tämän jälkeen tulevaan ja aloittaa varakassan säästäminen, jotta et joudu samaan tilanteeseen enää uudestaan.

Raha ei tuo onnea, mutta puuttuva raha tuo taatusti epäonnea. Listasimme kymmenen keinoa, joiden avulla voit saada lisää käteistä.

Myy irtaimistoasi kirpputorilla

Katsele kotiasi uusin silmin: Voisitko myydä lastenvaatteita kirpputorilla tai laittaa pelikonsolin eteenpäin? Käy läpi kaikki tavarasi ja hieman arvokkaammat tai vähälle käytölle jääneet esineet kirpputorille myyntiin.

Mitä ullakolta löytyy?

Ullakolla on taatusti tavaraa, mitä et tarvitse, mutta mikä voi olla tarpeen muille. Tavararöykkiöiden perkaus kannattaakin aloittaa sieltä.

Panttilainaamoon!

Erityisen arvokkaat esineet, kuten korut ja soittimet, voivat löytää hyvän paikan panttilainaamosta.

Mitä osaat?

Mitä sellaista osaat, mistä joku voisi maksaa? Voisitko tarjoutua antamaan lastenhoitoapua, tietokonetukea tai tekemään vaikka pieniä remonttitöitä? Listaa kaikki mahdollinen osaamisesi ja ole luova!

Hanki lisätyö

Työvoimatoimiston sivuilta löytyy useita ilmoituksia, joissa työvoimaa tarvitaan lyhyeksi aikaa – vaikkapa viikon mittainen lisätyö tuo jo hyvin lisäansioita.

Hyödynnä kädentaitosi

Voisitko esimerkiksi pelastaa roskalavalta parhaat päivänsä nähneen huonekalun, kunnostaa sen ja myydä eteenpäin? Käsityöt ovat loistava keino ansaita lisärahaa – esimerkiksi muodikkaat asusteet ja kauniit korut ovat loistava myyntituote kirpputorille tai netin huutokauppaan.

Karsi kaikki kulut minimiin!

Lisää rahaa saat tietysti karsimalla kulusi minimiin: Kokkaa suuria määriä edullista ruokaa kerralla, jota voit pakastaa ja syödä useampana päivänä, luovu lehtitilauksista ja kilpailuta puhelinliittymä. Käy kaikki menosi läpi ja pohdi, mistä voit säästää.

Voisiko lainasta olla apua?

Lainaa ei kannata ottaa kuin hätätilanteessa tai jos tiedät rahapulasi olevan vain tilapäistä. Älä sorru kalliisiin pikavippeihin tai kulutusluottoihin, sillä vaikka ne helpottavat tilannetta hetkeksi, voit löytää pian itsesi huonommasta jamasta.

Olisiko aika vaihtaa asuntoa?

Asumiskulut lohkaisevat suuren osan kuluista. Jos asut kalliisti vuokralla pohdi, olisiko aika siirtyä edullisempaan kotiin.

Viisastu tulevaan

Muista myös tulevaisuus: Ryhdy heti säästämään varakassaa myös tulevaan, jotta taloutesi ei joudu huonolle tolalle enää uudestaan.

(MTV-LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja