Mainos

Tarkkana kaasujalan kanssa torstaiaamusta perjantaiaamuun!

Suomen poliisilaitokset osallistuvat vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin.

Nopeusvalvontamaratoniksi kutsuttu operaatio alkaa torstaina 21. huhtikuuta aamulla kello 6 ja päättyy perjantaina 22. huhtikuuta kello 6.

Euroopan liikennepoliisiverkosto (TISPOL) koordinoi maratonia, johon osallistuu yli 20 Euroopan maata. Nopeusvalvontamaraton on Saksan poliisin kehittämä konsepti ja se on käytössä toista kertaa näin monessa TISPOLin jäsenmaassa.

Valvonta toteutetaan sekä poliisimiesten suorittamalla että automaattivalvonnalla ja sitä kohdennetaan kaikkein riskialteimmalle tiestölle.

Sopimaton nopeus aiheutta eniten liikennekuolemia Euroopassa

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU -komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista, mikä vastaa arviona pääosin myös Suomen tilannetta.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien raportin (VALT -vuosiraportti 2014) mukaan ajonopeuteen (muun muassa ylinopeus, liian suuri nopeus olosuhteisiin, taitoon ja ajoneuvoon nähden) liittyviä riskitekijöitä oli mukana 42 prosentissa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista.

Valvonta panee pohtimaan omaa ajokäyttäytymistä

- Valvonnalla toivotaan olevan vaikutusta myös siihen, että tienkäyttäjät pohtisivat omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Valvonta toteutetaan yhteistyössä Suomen poliisin ja Viron rajavartiolaitoksen ja poliisin yhteistyösopimuksen mukaisesti virkamiesvaihtona. Virkamiesvaihdossa olevat osallistuvat alueillaan liikenneturvallisuusviestinnän toteuttamiseen ja toimivat kaikkien poliisilaitosten valvonnan yhteyshenkilöinä. Suomessa virkamiesvaihto toteutetaan Hämeen ja Itä-Suomen poliisilaitoksissa.

---

Suomalaispoliisin hurja keksintö: autoharppuuna Carpoon!

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.