Tarkista talvirenkaasi renkaiden vaihdon yhteydessä – yksi merkintä pitää löytyä, jos haluat käyttää niitä ensi vuonnakin

Mitä renkaan kyljessä olevat numerot ja kirjaimet tarkoittavat? 2:18
KATSO MYÖS: Mitä renkaan kyljessä olevat numerot ja kirjaimet tarkoittavat?

Traficom muistuttaa, että renkaiden vaihdon yhteydessä on syytä tänä vuonna tarkistaa talvirenkaiden merkinnät. Ensi talvena kitkarenkaista pitää nimittäin löytyä yksi tietty merkintä.

Talvirenkaita pitää käyttää maaliskuun loppuun, mutta tämän jälkeenkin niitä tulee käyttää, jos sää tai keli niin edellyttää. Ennen renkaiden vaihtoa kannattaakin miettiä hieman, missä ja milloin aikoo ajaa. Viime viikolla poliisi joutui muistuttelemaan, ettei kesärenkailla vielä ollut mitään asiaa liikenteeseen.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom muistuttaa, että renkaiden vaihdon ollessa ajankohtainen kannattaa samalla tarkistaa kitkarenkaiden merkinnät. Joulukuun 1. päivästä lähtien kitkarenkaista tulee nimittäin löytyä lumipitomerkintä. 

Joulukuusta alkaen talviolosuhteissa ei saa enää käyttää sellaisia kitkarenkaita tai muita tavanomaisia nastattomia talvirenkaita, joissa ei ole lumipitomerkintää. Lumipitomerkintä renkaan sivupinnassa osoittaa, että rengas on tyyppihyväksynnässä testattu ja täyttää lumipitoa koskevat vähimmäisvaatimukset, kertoo Traficomin ylitarkastaja Reetta Kinisjärvi tiedotteessa.

lumipitojääpito
Vasemmalla näkyvä lumipitomerkintä on renkaissa pakollinen 1.12.2024 alkaen. Oikealla näkyvä jääpitomerkintä ei ole pakollinen, mutta suositeltava kuitenkin.

Renkaiden sivupinnasta voi löytyä myös jääpitomerkintä. Merkintä kertoo siitä, että rengas on tyyppihyväksynnässä testattu ja täyttää vähimmäispitovaatimukset jäisellä pinnalla. 

Talvirenkaiden jääpitomerkintä ei ole pakollinen, mutta merkintä varmistaa renkaiden soveltuvuuden vaativiin talviolosuhteisiin paremmin kuin pelkkä lumipitomerkintä. Eli suosittelen etsimään tätäkin merkintää uusissa renkaissa, sanoo Kinisjärvi. 

Katso myös: Älä unohda renkaiden jälkikiristystä

Älä laiminlyö pyörien jälkikiristystä 3:40
Renkaiden jälkikiristystä ei tule laiminlyödä.

Lähde: Traficom

Lue myös:

    Uusimmat