Traficom varoittaa: Näillä nastarenkailla ei saa ajaa!

Näin tarkastat talvirenkaiden kunnon 4:54
KATSO MYÖS: Näin tarkistat talvirenkaidesi kunnon.

Suomessa on myynnissä nastarenkaita, joilta puuttuu vaadittava hyväksyntä, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom varoittaa.

Liikenne- ja viestintävirasto Trafcom on havainnut valvonnassaan, että Suomessa myynnissä olevilta kolmelta nastarenkaalta puuttuu vaadittava hyväksyntä. 

Tämä tarkoittaa sitä, että hyväksymättömien renkaiden osalta ei ole varmistuttu tien tarpeettomasta kulumisesta. Tällaisten hyväksymättömien nastarenkaiden myyminen on kiellettyä, joten rengaskauppiailta odotetaan nyt pikaisia toimenpiteitä, kertoo Traficomin ylitarkastaja Mika Loponen tiedotteessa.

Renkaat pitää välittömästi poistaa myynnistä.

Valvonnassa havaitut hyväksymättömät renkaat ovat:

  • WINRUN WINTER-MAX S1 WR60
  • ANTARES GRIP 60 ICE
  • TRAZANO ICEMASTER SPIKE

Hyväksymättömiä renkaita ei saa käyttää liikenteessä

Ajoneuvolaki sanoo, ettei nastarengasta saa käyttää liikenteessä, jos sitä ei ole asianmukaisesti hyväksytty, Traficom muistuttaa.

Ajoneuvon käyttäjä voi saada poliisilta sakon tai ajoneuvon katsastus hylätään, jos ajoneuvossa on hyväksymätön nastarengas, Loponen sanoo.

Jos kuluttaja on ostanut hyväksymättömät nastarenkaat, saattaa hänellä olla kuitenkin oikeus hyvityksiin kuluttajansuojalain virhesäännösten perusteella. Traficom neuvoo kuluttajia olemaan yhteydessä yritykseen, jolta renkaat on ostettu ja pyrkimään sopimukseen siitä, miten tilanne hyvitetään.

Jos sopua ei löydy, kuluttaja voi kääntyä KKV:n kuluttajaneuvonnan puoleen.

Lähde: Traficom

Lue myös:

    Uusimmat