Tara ja hänen miehensä ovat yrittäneet lasta jo yli 1200 päivän ajan – koskettava kuva negatiivisesta raskaustestistä leviää

2:23
Vapaaehtoista lapsettomuutta pitää edelleen selitellä – miksi? Haastateltavana Heini Maksimainen, Vauvattomuusbuumi-kirjan kirjoittaja. Teoksessaan hän selvitti, millaista elämä on, jos lapsia ei ole eikä tule.

Tara miehineen on yrittänyt saada lapsen yli olmen vuoden ajan. Matka on ollut piinaava: joka kuukausi Tara joutuu kertomaan miehelleen, ettei vauvaa ole tälläkään kertaa tulossa.

Tara Engelberg, 33, haluaisi kovasti lapsen aviomiehensä kanssa. Toiveista huolimatta perheenlisäys antaa toistaiseksi odottaa itseään.

Taralla on endometrioosi, eikä hän luultavasti voi saada lasta ilman hedelmöityshoitoja. Pari on yrittänyt yli kolme vuotta.

Taran kertomus lapsen hankinnan vaikeudesta kosketti tuhansia, kun äitiyssivusto Motherly jakoi naisen Instagram-kuvan. Kuvassa Tara pitelee jälleen yhtä raskaustestiä, joka on negatiivinen. Testiin Tara on kirjoittanut mustalla tussilla "kaikki kääntyy vielä hyväksi".

"Toivo, joka ennen virtasi kehossani niin voimakkaana, vähenee"

Kuvan ohessa Tara kertoi, että toivoisi voivansa näyttää, millaista painajaista lapsen yrittäminen on. Joka kuukausi kuukautisten ilmaannuttua hänen täytyy kyetä kertomaan miehelleen, ettei vauvaa ole tälläkään kertaa tulossa.

– Tätä tilannetta seuraa suru ja sydämen täydellinen murtuminen. Mieheni ja minä pitelemme toisiamme samalla, kun suremme tätä kestämätöntä matkaa, Tara kuvaili otoksensa ohessa.

Tara kertoo, ettei arvannut äidiksi tulemisen olevan näin vaikeaa. Seuraavaksi edessä ovat hedelmöityshoidot.

– Jokaisen negatiivisen testin jälkeen kerään jotenkin rohkeuteni ja toivoni ja yritän uudelleen. Mutta kun olemme yrittäneet lähes 1200 päivää, jokin sisälläni muuttuu. Toivo, joka ennen virtasi kehossani niin voimakkaana, vähenee joka kuukausi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Pidin tarinani sisälläni yi kaksi vuotta"

Tara kertoo saaneensa sosiaalisesta mediasta paljon kullanarvoista tukea. Moni kannustaa jatkamaan ja lupaa, että oman lapsen piteleminen on kaiken työn ja tuskan arvoista.

– Emme ole yksin. Yhdessä olemme vahvempia.  Pidin tarinani sisälläni yli kaksi vuotta. Mieheni ja minä emme kertoneet kellekään, mutta en enää voinut pitää tätä kaikkea sisälläni, koska se on niin yksinäistä, Tara kuvasi Good Morning American haastattelussa.

– Olin niin pahassa paikassa enkä kirjaimellisesti tiennyt, miten jatkaisin, ja minulle on osoitettu rakkautta ja tukea... Miten kaunis asia onkaan, että naiset tukevat naisia rodusta ja uskonnosta riippumatta näyttääkseen, että kun pidämme yhtä, voimme selvitä.

Hän haluaisi kannustaa muita samaa läpikäyviä.

– On ok itkeä, pelätä, rukoilla, toivoa ja uskoa ihmeisiin. Tunteesi ja tuntemuksesi ovat todellisia ja monet naiset ja miehet käyvät tätä läpi, nainen kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja