Tappiot tänä vuonna jo yli miljardin: Teslan teknologiajohtaja jättää tehtävänsä

Sähköautovalmistaja Teslan tulos painui odotettuakin raskaammin tappiolle ennätyksellisestä myynnistä huolimatta. Yhtiön teknologiajohtaja ilmoitti, ettei jatka tehtävissään.

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla teki vuoden toisella neljänneksellä 408 miljoonan dollarin tappiot. Kun tähän lisätään ensimmäisen neljänneksen niin ikään rankasti miinusmerkkinen tulos, ovat alkuvuoden tappiot yhteensä yli miljardi dollaria.

Tulos painui miinukselle siitäkin huolimatta, että se valmisti ja toimitti huhti-kesäkuussa enemmän autoja kuin koskaan aiemmin. Uusia autoja valmistui 87 000 kappaletta, ja niitä toimitettiin yhteensä 97 000 kappaletta.

Samalla tuli ilmoitus, että J.B. Straubel jättää teknologiajohtajan tehtävänsä. Hän ei kuitenkaan jätä yhtiötä, vaan jatkaa vanhemman neuvonantajan tittelillä.

– En ole häviämässä minnekään. Haluan ihmisten ymmärtävän, että [päätöksen] taustalla ei ole epäluottamus yhtiötä tai ihmisiä kohtaan tai mitään sellaista, itseään yhdeksi Teslan perustajista tituleeraava Straubel kertoi sijoittajapuhelussa.

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille 14:45
VIDEO: Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille.

– Jos emme olisi syöneet lounasta vuonna 2003, Teslaa ei olisi olemassa, Musk kiitteli Straubelia.

Talousjohtaja Deepak Ahuja ilmoitti tammikuussa jäävänsä eläkkeelle.

Lähteet: Reuters, The Verge

Lue myös:

    Uusimmat