Nyt on jotain isoa meneillään: Apple nappasi Tesla-pomon – CV herättää mielenkiintoisia kysymyksiä

Applen ryöstöretki automaailmaan on saanut jälleen jatkoa. Tällä kertaa sen haaviin on jäänyt Teslalla muun muassa autojen sisustuksesta vastannut johtaja.

Aiemmin Teslalla työskennellyt Steve MacManus on liittynyt Applen riveihin. Sähköautovalmistajan leivissä MacManus toimi kakkosmiehenä osastolla, joka vastasi autojen muotoilusta sekä sisustussuunnittelusta.

Ennen kuin MacManus aloitti Teslan palveluksessa, oli hän saanut nimeä Jaguar Land Roverin, Bentleyn ja Aston Martinin palveluksessa. 

Aiemmin Apple nappasi Teslalta sekä Michael Schwekutschin että Doug Fieldin, joiden kummankin aiemmat ansiot ovat vahvasti sähköautojen suunnittelussa.

Apple ja Tesla ovat napsineet toisiltaan työntekijöitä jo vuosikaudet, mikä on toisinaan luonut myös jännitteitä kalifornialaisyhtiöiden välille. Vuonna 2015 sähköautovalmistajan toimitusjohtaja Elon Musk kuvaili Applea pilkallisesti Teslan hautausmaaksi.

Tesla esitteli Model Y:n 35:55
VIDEO: Tesla esitteli Model Y:n.

Autoteollisuutta seuraavat analyytikot ovat jo pitkään spekuloineet Applen ja Teslan yhteistyöllä. On pidetty myös täysin mahdollisena, että Apple ostaisi Teslan kiihdyttääkseen omia autosuunnitelmiaan.

Applen oma autoprojekti otti joitain vuosia sitten takapakkia, ja elektroniikkajätti päätti keskittyä kehittämään autonomisen ajamisen teknologiaa, jota se voisi myydä perinteisille autovalmistajille. Sittemmin on uskottu, että Applen oma auto olisi jälleen mukana suunnitelmissa, mihin myös viimeaikaiset rekrytoinnit – erityisesti MacManus – saattavat viitata.

Lue myös:

    Uusimmat