Tappara-huippuvahvistus Anton Levtchiltä piikkiä Ilves-leiriin – "Sotkisi koko kaupungin"

1:24
Anton Levtchi räväytti Suomen mestarina Tapparassa huhtikuussa 2022: Viime vuonna meni ihan päin persettä, nyt meni ihan hyvin.

Tapparaan kevääksi paluun tehneen Anton Levtchin ura Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL:n Florida Panthersissa jäi kahteen otteluun joulukuun lopulla.

Tammikuun aikana farmiliiga AHL:n Charlottessa kypsyi vähitellen ajatus paluusta Eurooppaan, ja keskiviikkona Tappara sai takaisin viime kauden mestaruusjoukkueen tähtihyökkääjänsä.

– Niiden kahden ottelun jälkeen sanottiin, että kutsu takaisin on mahdollinen. Kun tammikuu eteni, niin näin silti paremmaksi paluun Eurooppaan. Tappara oli ykkösvaihtoehto, vaikka muualtakin oli kyselyjä, Levtchi sanoi torstaina Tapparan toimistossa areenan vieressä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Levtchi, 27, ei kadu päätöstä lähteä kaksisuuntaisella sopimuksella Floridaan.

– Harkitsin kesällä, mitä huonoa olisi, jos yritän. En kadu, vaikka olisin toivonut enemmän mahdollisuuksia kuin kaksi ottelua. Virheitä en tehnyt, toki en saanut mitään aikaankaan, Levtchi totesi.

Avausottelussa 29. joulukuuta kaatui Montreal kotihallissa 7–2, seuraavana päivänä tuli 0–4-tappio Carolinassa.

– Kotiottelu oli kokemus, vaikka peliaikaa tuli vain vajaat 10 minuuttia. Lämmitti mieltä, kun vanha kaveri onnistui, Levtchi viittasi ikätoveri Aleksander Barkovin viiden pisteen ja hattutempun iltaan.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mediatietojen mukaan olisit tehnyt monivuotisen sopimuksen Tapparaan tammikuussa?

– Tein loppukauden sopimuksen, vaikka vaihtoehtoja oli eri maihin. Päätökset seuraavasta kaudesta teen vasta kauden jälkeen, eiköhän jokin paikka löydy. NHL-unelmaa en ole kuopannut, Levtchi korosti.

Viime liigakauden pistepörssin kärjen tavoite ei nyt ole tehopisteet.

– Tavoite on auttaa joukkuetta voittamaan kaksi pokaalia eli CHL Luulajassa ja liiga. Ilveksen kaataminen liigafinaaleissa sotkisi koko kaupungin, se kohtaaminen ratkaistaisiin henkisellä puolella, Levtchi pohti tulevaa.

Keskiviikkona Suomeen palannut Levtchi treenasi torstaina ensi kerran areenassa ja toivoo pelaavansa perjantaina Sportia vastaan.

– Ihan sama kenen kanssa pelaan, Jussi (Tapola) päättää, Levtchi tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja