Tappara julkisti tähtihankinnan – SM-liigan parhaaksi valittu palaa Tampereelle

Kultaisen kypärän pokannut Anton Levtchi summaa tykkikauttaan –"Paremmaksi tässä halutaan" 1:17
Levtchi valittiin SM-liigan parhaaksi viime keväänä. Näin hän summasi tykkikauttaan.

Rapakon takana läpimurtoa NHL-kaukaloihin yrittänyt laitahyökkääjä Anton Levtchi palaa Tampereelle.

Tappara julkisti viime kauden tähtihyökkääjänsä Anton Levtchin hankinnan keskiviikkona. 27-vuotias Tappara-kasvatti palaa seuraan loppukauden sopimuksella.

– On upeaa palata kasvattajaseuraan ja Suomen parhaaseen organisaatioon. Vaikka vaihtoehtoja oli useita, oli päätös silti helppo. Minulla on Tapparan muotoinen sydän ja kotiin on mahtavaa palata!, Levtchi sanoi Tapparan tiedotteessa.

Tapparan urheilupäällikkö Antti Tuomenoksa oli arvatenkin tyytyväinen tähtihankinnan varmistuttua.

– On upeaa saada Tapparan kasvatti Anton takaisin joukkueeseen, kun siihen tuli mahdollisuus. Tiedostamme, että vetoa oli paljon myös muihin eurooppalaisiin huippuseuroihin, joten tämä osoitus Tapparan vetovoimasta ja pelaajan halusta tulla kasvattajaseuraansa.

Levtchi saapuu Suomeen keskiviikkona ja liittyy joukkueen matkaan torstaina. Tappara pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina, kun Nokia Arenassa vastaan asettuu Vaasan Sport.

Levtchi oli Tapparan viime kauden kultakypärä ja nakutti 61 tehopistettä 55 ottelussa (26+35) runkosarjassa sekä pisteet 1+9=10 kevään 14 pudotuspeliottelussa.

Tapparan mestaruuskevään jälkeen Levtchi solmi NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa, mutta ei kuitenkaan onnistunut murtautumaan joukkueen kivikovaan hyökkäykseen.

Levtchin sopimus Floridan kanssa purettiin aiemmin tällä viikolla. Suomalaisen pelit NHL:ssä jäivät kahteen otteluun, AHL:ssä Charlotte Checkersin riveissä 35 ottelussa hän iski tehot 8+9.

Lue myös:

    Uusimmat