Tantra – hyväksymisen ja rakkauden tie

Tantrisessa kohtaamisessa ihminen muuttuu rakkaudeksi, eikä seksi ole suoritus.

Tantra on tuhansia vuosia vanha itämainen henkisen kasvun tie, jonka poikkeuksellinen elämänmyönteisyys on nostanut sen uudelleen kukoistukseen myös länsimaissa. Siinä missä monet muut perinteet kieltävät kehon ja seksuaalisuuden arvon, tantra käyttää seksuaalista energiaa astinlautana kohti korkeampaa tietoisuutta ja luonnollista elämää.

Tantra ei ole uskonto eikä filosofia, vaan lähinnä perinne, menetelmä ja myöskin elämänasenne, jossa elämän monimuotoisuutta lähestytään tietoisuuden ja täydellisen hyväksymisen kautta.

Tantran ydinajatus on hyväksyä ihminen juuri sellaisena kuin hän on tällä hetkellä, täydellisenä epätäydellisyydessään. Olemme osa todellisuutta, joten meidän ei tarvitse taistella luontoamme vastaan ja pyrkiä kohti tavoitteita jotka sijaitsevat jossakin hamassa tulevaisuudessa, vaan voimme oikeastaan kehittyä ja tulla tietoisemmiksi vain jos hyväksymme itsemme juuri sellaisina kuin olemme nyt, tässä hetkessä.

Hyväksymällä ensin itsemme voimme myös hyväksyä toisen ihmisen omassa ainutlaatuisuudessaan, juuri sellaisena kuin hän on nyt.

Seksistä voi tulla suoritus

Tantra käyttää seksuaalisuutta kasvun tienä. Jos seksiä ei pidetä yhtä luonnollisena asiana kuin muita kehon normaaleja tarpeita ja toimintoja, ihmisen mieli helposti pyörii jatkuvasti seksin ja halujen ympärillä. Seksuaalienergia on kuitenkin perusenergiaamme, energia, jonka kautta ja jonka kanssa olemme syntyneet.

Jos taistelemme tätä perusolemustamme vastaan, jos pidämme sitä likaisena, pahana tai syntisenä, kiellämme oleellisen osan itseämme - ja samalla seksikeskeisyytemme usein hallitsee meitä.

Seksistä voi tulla helposti suoritus tai rutiini, ja partnerista voi jopa tulla pelkkä väline omaan mielihyvään. Tantran mukaan voidessamme lähestyä seksiä tietoisuuden, aitouden ja viattomuuden kautta, siitä voi tulla aivan uudenlainen, tietoisuutta kasvattava, herkkä, rakastava ja kunnioittava kohtaaminen kahden ihmisen välillä, jolloin ihmisen koko seksuaalisuus muuntuu uudeksi ymmärrykseksi, jonka syvä tunne ja sen kokeminen avaavat.

Tantrisessa kohtaamisessa ihminen muuttuu rakkaudeksi, sulautuu yhdeksi tekemisen kanssa. Ei ole suutelijaa tai suudeltavaa, on vain suudelma. Ei ole rakastajaa tai rakastettua, on vain rakkaus jossa kaksinaisuus muuttuu yhdeksi, kahden ihmisen energiasta tulee yksi energia.

Näin rakkaus voi muuttua syväksi meditaatioksi, syväksi yhteyden kokemiseksi maailmankaikkeuden kanssa. Ja pikkuhiljaa emme enää ajattele seksiä, siitä tulee yksinkertainen asia, totaalinen tapahtuma, joka on koko olemuksemme liikettä.

Teksti: Amita Lehti

Lähteet: Osho: "Tantra, spirituaalisuus ja seksi"

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja