Tanssii Tähtien Kanssa -historian pahimmat loukkaantumiset – muistatko nämä?

Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa ei vammoilta aina vältytä, kun tähtitanssijat pistävät parastaan niin treenisalilla kuin tanssistudion parketilla. Muistatko nämä dramaattiset loukkaantumiset tanssikisan historiasta?

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman tähtioppilaat ottavat tanssikisan vakavasti. Tiivis harjoitusrupeama ja vaativat suorat lähetykset vaativat joskus kuitenkin veronsa. Tällä kaudella loukkaantumisilta on toistaiseksi vältytty.

Jannan kylkiluu murtui

Syksyllä 2014 laulaja Janna Hurmerinta satutti selkänsä tanssitreeneissä ikävin seurauksin. Janna sai treenien tiimellyksessä kylkiluun hiusmurtuman, joka vaivasi häntä läpi tanssikauden. Tähtitanssija hurmasi parketilla lähetys toisensa jälkeen selkä tukevasti teipattuna.

Kylkivaivoja potivat myös Anne Kukkohovi ja Sonja "Soikku" Hämäläinen. Naiset loukkasivat selkänsä harjoitellessaan valssin taivutuksia. Annen kehoa oli teipattu parhaimmillaan neljästä eri kohdasta.

- Kylki on niin kipeä, että hyvä kun hengittämään pystyy kivulta. Särkylääkkeillä, draivilla ja adrenaliinilla vedetään, Anne kertoi tanssikulisseissa.

Myös Soikku tanssi selkä teipattuna.

Aivan tähtitanssikauden alkumetreillä Cristal Snow kärsi kivuliaasta akillesjännevammasta, joita hoidettiin pakkolevolla ja kortisonipiikeillä.

Loukkaantuminen keskeytti Harrin kilpailun

Vuonna 2013 koettiin yksi tähtitanssien dramaattisimmista käänteistä, kun finaalipaikan itselleen lunastanut Harri Syrjänen jätti kisan kesken loukkaantumisen vuoksi. Tähtioppilas loukkaantui pahasti juuri ennen tanssikisan semifinaalilähetystä.

Lähetyksen kenraaliharjoituksessa Harri Syrjänen loukkasi varpaansa niin pahasti, että miehen jalka jouduttiin puuduttamaan. Finaaliviikon alkajaisiksi tanssija kävi vielä lääkärin puheilla.

– Röntgenissä nähtiin, ettei jalassa ole murtumaa, mutta tunnustelemalla siellä oli jotain irtonaista. Kaikki viittasi siihen, että isovarpaassa on nivelpussin repeämä, Harri valotti tuolloin.

Mies yritti harjoitella kipulääkityksen voimin, mutta tilanne äityi entistä pahemmaksi eikä tanssitreeneistä tullut mitään. Pitkien pohdintojen jälkeen Harri päätti jättää kilpailun kesken. Finaaliin nostettiin semifinaalilähetyksessä pudonneet Raakel Lignell ja Jani Rasimus.

Selkävaivat piinasivat Krisseä läpi kisan

Vuonna 2012 tähtitanssit voittanut Krisse Salminen kärsi puolestaan mittelön aikana selkävaivoista. Ennen kuudetta livelähetystä Krisse loukkasi selkänsä treenatessaan pahoin.

– Sen jälkeen jos on pitänyt tehdä jotain hankalaa nostoa, niin se on vihlaissut selkää. Vieläkin jos Matti nostaa sellaisesta kohdasta mistä ei saisi, niin selässä tuntuu. Joskus joudumme luopumaan liikkeistä selän takia, Krisse kertoi tanssikisan aikana.

Vihlonta selässä piinasi Krisseä kisan loppuun saakka. 

Krissen kanssa finaalissa kisannut Antonio Flores kärsi myös pienimuotoisesta tanssivammasta. Charlestonin pyörteissä tähtioppilas antautui tanssille niin täysillä, että vasemman jalan sisäreisi venähti loppuasennon spagaatissa. Ennakko-odotusten vastaisesti jalka ei parantunutkaan nopeasti ja Antonio joutui jättämään harjoituksia välistä kipujen takia.

Veetillä pamahti selkä – parketilla tukikorsetin kanssa

Vuonna 2011 tähtitanssien parketilla koettiin niin ikään useampi loukkaantuminen. Kilpailun alkumetreillä tanssimittelöistä pudonnut Veeti Kallio kärsi pahoista selkäkivuista. Tähtioppilas ei osannut määritellä mikä selkään tarkalleen ottaen iski, mutta treenisalilla kipu äityi niin pahaksi, että harjoitukset keskeytettiin. Veeti haki apua selkäkipuihin lääkärin lisäksi myös osteopaatilta ja fysioterapeutilta.

Mies tanssi silti sinnikkäästi suorissa lähetyksissä. Pudottuaan kilpailusta hän myönsi, että selän tilanne oli pahempi kuin hän oli kisan aikana antanut ymmärtää. Tuolloin hän paljasti myös tanssineensa viimeisen tanssinsa kisassa lääkkeiden ja erikoisjärjestelyiden voimin.

– Tanssin selkä teipattuna. En kertonut kellekään, että mulla oli tukikorsetti selässä, että pystyin joraamaan. Piti tanssia, kun oli niin sovittu, Veeti kertoi tuolloin ratkaisustaan tanssikulisseissa.

Pohjelihaksen repeämä pilasi Jukan tanssikisan

Entinen jääkiekkomaalivahti Jukka Tammi puolestaan kärsi vakavasta pohjevammasta tanssikisan aikana. Ongelmat alkoivat heti tanssitaipaleen alussa. Miehen pohjelihas kramppasi kesken harjoitusten niin rajusti, että jalka petti alta. Lääkärin diagnoosin mukaan syvempi pohjelihas oli kiristynyt niin lujasti, että se veti miehen nilkan täysin lukkoon.

Kipu tähtioppilaan jalassa äityi niin kovaksi, että lopulta harjoitukset jouduttiin keskeyttämään. Vakavasta loukkaantumisesta huolimatta Jukka ei luovuttanut missään vaiheessa, vaan tanssi parketilla kisan puoliväliin asti kärsien kuitenkin kovista kivuista.

Kisan jälkeen jalkavamma ei parantunutkaan odotetusti. Jukalla todettiin pohjelihaksen repeämän lisäksi tanssikisan jälkeen vielä akillesjänteen repeämä. Vammat aiheuttivat hänelle kipuja ja ontumista. Ortopedin diagnoosi oli, että miehen pohjelihakseen oli tullut reikä. Jalkavamma on piinannut Tammea pitkään tanssikisan jälkeen ja kuntoutusprosessi on yhä käynnissä.

Viivillä ensin keuhkokuume, sitten muljahti nilkka

Tanssiparketilla vuonna 2011 voittoon asti pyörähdelleen Viivi Pumpasen tanssitaival oli kivikkoinen.

Heti ensimmäisten harjoitusviikkojen aikana pahasti flunssainen tähtioppilas sairastui keuhkokuumeeseen. Korkea kuume sai kaunottaren olon nopeasti voimattomaksi. Viivi ei kuitenkaan jättänyt tanssitreenejä välistä, mutta ne pyrittiin pitämään mahdollisimman kevyinä.

Alkutaipaleen ongelmat eivät jääneet Viivin kohdalla ainoiksi. Kilpailun loppumetreillä tähtioppilaan vasemman jalan reisi revähti treeneissä ensin, sen jälkeen muljahti nilkka. Kipeää jalkaa hoidettiin finaaliviikon aikana muun muassa fysioterapialla.

– Kaksi pientä luuta päkiän ja varpaiden välissä jotenkin rasittuivat. Lisäksi isovarpaasta nilkkaan menevä jänne on jotenkin päässyt taittumaan. Sen takia jalkaa särkee ja kiristää joka askeleella, lisäksi se turpoaa aina iltaa kohden, Viivi kertoi.

Viimeiset tanssisuoritukset Viivi tanssi nilkka tukevasti teipattuna. Kivusta huolimatta kaunotar tanssi voittoon yhdessä tanssinopettaja Matti Puron kanssa.

Reisilihaksen repeämä aiheutti Maria Jungerille rajuja kipuja

Vuonna 2010 tanssiparketilla kisannut tv-kuuluttaja Maria Jungnerin reisi revähti tähtitanssien harjoituksissa jo ennen ensimmäistä suoraa lähetystä.

– Reisilihas on revähtänyt yhdeksän sentin pituudelta ja kahden sentin leveydeltä. Vamman laajuus selvisi vasta, kun jalasta otettiin magneettikuvat, Maria myönsi.

Reisivamma äityi ennen Marialle viimeiseksi jäänyttä livelähetystä niin pahaksi, että tanssipari Aleksi Seppänen joutui kantamaan naisen pois parketilta kenraaliharjoituksen jälkeen. Paikalle hälytettiin välittömästi lääkäri. Maria kuvaili kipua järjettömäksi ja kertoi pelänneensä, että koko lihas hajosi reidestä.

Tuotantoyhtiö tarjoutui näyttämään Marian kenraaliharjoituksen tanssin kesken suoran lähetyksen, jotta tämän ei tarvitsisi tanssia uudelleen, mutta nainen halusi esiintyä sovitusti, tosin kipulääkkeiden voimin.

Vakavasta vammasta ja kivuista huolimatta Jungner sinnitteli kisassa kaikkiaan neljän livelähetyksen verran. Kisan päätyttyä lääkäri määräsi Marialle lähes kahden kuukauden urheilukiellon.

– Selvitin heti lääkäriltä sen, voiko vamma olla sellainen, että se vaikuttaa koko loppuelämään. Selvisi, ettei tässä puhuta niin vakavista jutuista. Vamma kuntoutetaan ja se paranee ehdottomasti, Maria iloitsi tanssikisan päätyttyä.

Tanssinopettajan käsi paloi pahoin

Vuoden 2009 tähtitansseissa Miia Nuutilan tanssinopettajana toiminut Vesa Anttila koki pahan takaiskun, kun miehen käsi paloi pahoin.

Tällä kertaa vamma ei kuitenkaan tapahtunut tanssiharjoituksissa vaan kotioloissa. Takkansa sytytyspuuhissa Vesa sai päälleen palavaa etanolia.

– Ohjeissa lukee, että älä missään nimessä lisää etanolia silloin, kun takka on lämmin. Mielestäni se ei ollut kauhean lämmin, kun treenien jälkeen sytyttelin sitä ja lisäsin etanolia. Ne kuitenkin pärskähtivät kaikki päälleni, Vesa kertoi kauhun hetkiä kerratessaan.

– Käsi oli tulessa, sitten pullo kaatui ja lattiakin oli tulessa. Vaikka pääsin äkkiä veden alle sammuttamaan käden, paloi se aika pahasti.

Vesa kuitenkin tanssi palorakkuloilla olevan käden kanssa, vaikka lisätuskaa aiheutti myös se, että kyseinen palanut käsi oli juuri se, jota tähtioppilas tanssiessa puristi.

Rosa Meriläiseltä murtui kylkiluu

Vuoden 2009 tanssikisassa semifinaaliin asti yltänyt Rosa Meriläinen sinnitteli viimeiset tanssinsa kisassa kipulääkkeiden voimin. Kilpailun puolivälin tienoilla Rosalta murtui kylkiluu, mikä aiheutti tähtioppilaalle kovia kipuja.

Kylkeä teipattiin ahkerasti niin harjoituksiin kuin suoriin lähetyksiinkin. Rosan mukaan kyseessä oli niin sanottu pajunoksamurtuma, joka on tunnettu enemmänkin lastentautina.

– Ehkä olen vain niin hento pajunvitsa, että pikkuisen kun tuosta ottaa kovemmin kiinni, painuu kylkiluut sisään, tähtioppilas totesi.

Kivuista huolimatta urheasti tanssinut Rosa sijoittui vuoden 2009 Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailussa kolmanneksi yhdessä tanssinopettaja Sami Heleniuksen kanssa.

Kylki murtui myös Pirkko Mannolalla

Vuoden 2009 tähtitanssien finaalissa kilpaillut Pirkko Mannola kärsi niin ikään kylkiluun murtumasta tanssikauden aikana. Kylki kipeytyi tanssiharjoitusten aikana ja vaikeutti muun muassa parin sambatreenejä.

– Treenasimme niin kovaa ja Mika raahasi minua läpi salin, sitten kuului kova rusahdus. Nyt kylki on äitynyt, kun ei ole ehtinyt huilimaan, Pirkko kertoi tanssikisan puolivälissä.

Murtuman takia tansseja harjoiteltiin varovaisemmin ja suoriin lähetyksiin kylki teipattiin tiukasti. Tanssivammasta huolimatta Mannola tanssi menestyksekkäästi Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa toiselle sijalle parinsa Mika Jauhiaisen kanssa.

Jatkuva sairastelu varjosti Satu Tuomiston tanssikisaa

Kun tähtitanssijat harjoittelevat parhaimmillaan yli kymmenen viikon ajan samalla treenisalilla, ei pieniltä nuhilta ja köhiltä välty kukaan. Osalle kuitenkin flunssapöpöt iskevät pahemmin kuin toisille. Sen sai kokea muun muassa vuoden 2009 Tanssii Tähtien Kanssa -voittaja Satu Tuomisto.

Kaunottaren tanssitaival oli pitkään tahmeaa ainakin harjoitussalin puolella. Monen tanssin osalta treenit jäivät vähäisiksi pahaksi äityneen flunssan ja kuumeen takia.

Pahimmillaan tähtioppilas kärvisteli lähes neljänkymmenen asteen kuumeessa. Kahden antibioottikuurin voimin kaunotar kuitenkin kampesi itsensä urheasti parketille kerta toisensa jälkeen.

Tanssiparilla riitti huonoa onnea, sillä Sadun opettajana toiminut Janne Talasma kärsi myös samoihin aikoihin keuhkokuumeesta.

Keskustele sarjasta sosiaalisessa mediassa #mtvttk
Facebook.com/TanssiiTahtienKanssa
Twitter.com/mtv3ttk
Instagram.com/tanssiitahtienkanssa


Tanssii Tähtien Kanssa ensimmäinen live-lähetys sunnuntaina 19.2. klo 19.10 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat