Tanskassa kiinnostuttiin "Suomen mallista" al-Holin lasten pelastamiseksi – "Selkänsä kääntäneet" Isis-vaimot lapsineen jääneet aiemmin leirille

Kahdesta eilen al-Holin leiriltä saapuneesta naisesta on käynnistetty esiselvitys, vahvistaa Keskusrikospoliisi 0:54
Keskuspoliisi vahvisti joulukuussa kahdesta al-Holin leiriltä saapuneesta naisesta aloitetun esiselvityksen.

Tanskassa hallituksen apupuolueet painostavat maan hallitusta omaksumaan niin sanotun "Suomen mallin" saadakseen Tanskaan kytköksissä olevat lapset Syyrian al-Holin leiriltä Tanskaan. Aiheesta kertoo muun muassa Politiken.

Tanska on valinnut Suomea tiukemman linjan al-Holilla oleviin maansa kansalaisiin. Ne ovat päättäneet evakuoida maahan vain lapsia, joten ne al-Holin leirillä olevat lapset, jotka elävät äitinsä kanssa ovat jääneet leirille.

Tanskassa ollaan oltu haluttomia tuomaan maahan siellä olevia tanskalaisnaisia, koska näiden katsotaan ”kääntäneen maalle selkänsä” lähtiessään Syyriaan liittyäkseen terroristijärjestö Isisin perustamaan kalifaattiin.

Syyrian leireillä on tanskalaismedioiden mukaan 19 lasta, joilla on sellaiset yhteydet Tanskaan, että heidät haluttaisiin tuoda leireiltä.

Nyt hallituksen apupuolueet pohtivat, voisiko niin sanotusta Suomen mallista olla ratkaisuksi tilanteeseen. Suomen ratkaisua lähettää leirille viranomainen järjestelemään suomalaisten evakuointia yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa luonnehditaan tanskalaismediassa äärimmäisen kiinnostavaksi.

Suomen ratkaisua pidetään kiinnostavana erityisesti siksi, että maahan lähetetty päättä itse henkilöiden evakuoimisesta takaisin Suomeen, harkiten niin lasten kuin suomalaisen yhteiskunnan etua.

Lue myös:

    Uusimmat