Mainos

Tanskan ulkoministeri kommentoi laastarikohua: "Onneksi en asu Ruotsissa"

Tanskan ulkoministeri Kristian Jensen on kommentoinut vitsaillen Ruotsissa viime päivinä käytyä laastarikeskustelua. Asiasta kirjoittaa muun muassa Aftonbladet.

– Olen iloinen, että asun maassa, jossa väittelemme tärkeämmistä asioista kuin laastareiden väristä, Jensen kommentoi tanskalaiselle Radio 2:lle.

Jensenin mielestä koko aihe on äärimmäisen naurettava. Hän kommentoi asiaa myös Facebook-sivullaan, jonka päivityksessä hän kirjoitti:

– Olen jälleen kerran iloinen, että en asu Ruotsissa...

Laastarikeskustelu alkoi maanantaina, kun arkipäivän rasismiin keskittyvää vardagsrasismen.nu-blogia pitävä Paula Dahlberg kritisoi Ruotsin radiossa sitä, ettei laastareita saa muissa väreissä kuin beigenä. Dahlbergin mukaan ongelma on esimerkki "valkoisuuden normista" Ruotsissa.

Myös esimerkiksi aktivisti Steffi Aluoch osallistui keskusteluun ruotsalaisella nuorisoradiokanava P3:lla. Hän huomautti, että joistakin ruotsalaisapteekeista voi ostaa laastareita, jotka "mukautuvat ihonväriin". Kaikki laastarit ovat kuitenkin beigejä.

Asiasta kysyttiin myös laastarivalmistaja Cederothilta, jonka edustaja oli samaa mieltä.

– Me otamme tämän näkökulman tarkasteluun. On korkeintaa kohtuullista, että ihmiset voivat löytää laastereita, jotka sopivat hyvin ja erottuvat vähemmän ihosta, yhtiön tiedottaja John Womack kommentoi P3:lle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.