Mainos

Tangomarkkinoilla tangotaan sateessa ja auringossa - katso sääennuste

Seinäjoella jokavuotiset tangomarkkinat käynnistyvät huomenna epävakaisen sään vallitessa

– Kyllä Tangomarkkinoilla kannattaa kulkea joka päivä sateenvarjo kainalossa. Seinäjoella voi tulla paikallisia sadekuuroja ja myös ukkosia. Ajoittain aurinko silti paistaa kuurojen välillä, kuvailee MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Seinäjoella tangokansan hurmannutta tapahtumaa vietetään 28. kerran. Huomenna avataan tangokatu, missä tapahtumia ja esityksiä on joka päivä. Lauantaina valitaan kuuluisan kaavan mukaan tangokuninkaallinen.

– Lämpötilat ovat yleisesti 15-20 astetta, auringonpaisteessa joa yli 20 astetta. Perjantaina iltapäivällä hajanaisia sadealueita tulee alueelle. Viikonloppu näyttää epävakaiselta, mutta näin alkuviikolla on vielä vaikea ennustaa sateiden tarkkaa ajankohtaa, Jokela sanoo.

Järjestäjälle unelmasää Tangomarkkinoiden aikana ei suinkaan ole helle.

– Unelmasää on tapahtumalle pilvipouta. Sää ei ole silloin liian kuuma, mutta ei myöskään liian kylmä, tiivistää Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pekka Leinonen.

Sateensuojia riittää tuhansille

Sade ei toimitusjohtajan mukaan haittaa kaupunkitapahtuman menoa, kunhan ei neljä päivää sada yhtämittaisesti.

– Citytapahtuma antaa mahdollisuuksia sateenkin sattuessa. Esimerkiksi tangokadulla on katettuja tanssitiloja, lavoja ja sadesuojia jopa 8000 hengelle. Kyllä sadesää tietenkin merkitsee sillä tavalla jos on jatkuvasti kylmää ja sateista. Sillon kävijämäärätkin tippuvat, Leinonen kertoo.

Seinäjoelle odotetaan seuraavan neljän päivän aikana tuhansia tangovieraita. Pekka Leinosen mukaan ennakkomyynti on sujunut hyvin. Myynnissä ollaan hieman viime vuotta jopa edellä.

– Kyllä meillä voi tuo maaginen 100000 ihmisen raja ennakkomyynnin perusteella rikkoutua, Leinonen pohtii.

Suurimman kävijäryntäyksen odotetaan kohdistuvan perjantain suurkonserttiin, sekä lauantain finaaliin. Tangokadulla kuitenkin ihmisiä on totuttuun tapaan jatkuvasti, arvioi Leinonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.