Tamperelaisen yökerhon käymälästä löydettiin kuollut henkilö – kaksi otettiin kiinni oheisrikoksesta: "Kuolemansyyntutkinnassa on havaittu toinen asia, jossa rikosta epäillään"

4:16

Tampereella sijaitsevan yökerhon käymälästä löydettiin kuollut henkilö tänään aamuyöllä. Henkilön kuolemaan ei liity rikosta, mutta tapahtumaan liittyen poliisin tietoon tuli "oheisrikos", jonka vuoksi kaksi yökerhon asiakasta otettiin kiinni, tiedottaa poliisi.

– Meillä on käynnissä niin sanotusti kuolemansyyntutkinta. Tähän kuolemaan ei varsinaisesti epäillä liittyvän rikosta, tutkinnanjohtaja Markku Laakso Sisä-Suomen poliisista vahvistaa MTV Uutisille.

Poliisi ei tiedota niin sanotusta oheisrikoksesta tarkemmin, sillä se saattaisi paljastaa kuolemansyyntutkintaan liittyviä salassa pidettäviä tietoja.

– Oheisrikos tarkoittaa sitä, että kun poliisi menee jonnekin paikalle ja tutkii jotain asiaa, niin siinä samalla saatetaan havaita jokin toinen asia. Siitä tässäkin on kysymys: kuolemansyyntutkinnassa on havaittu toinen asia, jossa rikosta epäillään, tutkinnanjohtaja kuvailee. 

Poliisi kertoi aiemmin tiedotteessaan, että kuolemantapaus tai paljastunut rikosepäily ei liity yökerhon tai sen henkilökunnan toimintaan.

Henkilö löydettiin käymälästä yöllä kello kolmen aikaan.

Kiinniotettuja henkilöitä on kuultu

Poliisi kertoo ottaneensa kaksi yökerhon asiakasta kiinni. Tutkinnanjohtaja kertoo MTV Uutisille, että kiinniotettuja on ehditty kuulla.

Laakson mukaan seuraavaksi poliisi ”laittaa tätä asiaa niin sanotusti paperille”.

– Tutkinta etenee siten, että tässä vielä edelleen tarkistetaan ja tarkastellaan sitä materiaali, mitä meille on haltuun paikkatutkinnassa päätynyt ja erinäisiä muita tietolähteitä. Ihmisiä, jotka ovat asiasta olennaisia havaintoja tehneet, kuulustellaan ja puhutetaan, Laakso avaa tutkinnan etenemistä.

Paikalla runsaasti silminnäkijöitä

Poliisi kertoo, että yökerhossa oli tapahtuma-aikaan runsaasti asiakkaita ja mahdollisia silminnäkijöitä.

Aamulehden saamien tietojen mukaan kyseessä on yökerho Bar Ihku. Paikalla yökerhon ulkopuolella ollut Joonas kertoo lehdelle, että yökerhon eteen tuli useita poliisiautoja ja kaksi ambulanssia.

– Väki tuli yksi kerrallaan ulos ja ravintola suljettiin vähän etuajassa. Näin, kun yksi ihminen ohjattiin poliisiautoon, Joonas kertoi lehdelle.

4.1.2020 kello 15.51: Uutista täydennetty tutkinnanjohtaja Markku Laakson kommenteilla. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja