Tampereen suurin puheenaihe jumiutti liikennettä moottoritierampilla: Lähes 30-metrinen rautajätti tallentui videolle

Tampereen suurin puheenaihe pysäytti liikenteen moottoritierampilla – testikäyttöön tullut raitiovaunu matkasi kohti Hervantaa 0:30

Tampereen suurin puheenaihe, eli raitiotie on ottanut tänään jälleen merkittävän hyppäyksen eteenpäin.

Radan testaukseen tarkoitettu raitiovaunu saapui iltapäivällä Tampereelle. Kyseinen vaunu on valmistettu vuonna 1981 ja se on liikennöinyt Saksassa Hannoverissa.

Vaunu saapui ensin Helsinkiin, josta se jatkoi matkaansa kohti uutta kotiaan Tampereella. 28,3 metriä pitkä järkäle pysähtyi Sääksjärven moottoritierampin kohdalle, josta se jatkoi onnistuneesti matkaansa lopulliseen määränpäähänsä Hervantaan. 

Pysähdyksen aikana rampille vievän tien liikenne pysäytettiin ja tie ruuhkautui hetkeksi.

Vaunun siirto onnistui hyvin

Tampereen raitiotie Oy:n viestinnän asiantuntija Sari Mäkelä kertoo MTV Uutisille, että suuren vaunun siirto sujui onnistuneesti Helsingistä Tampereelle.

– Vaunu siirrettiin säilytyshalliin ja sitten se pestään. Vaunu teipataan ja varustellaan. Maaliskuun puolivälin jälkeen vaunu nähdään sitten ensimmäistä kertaa varikon ulkopuolella Hervannassa, Mäkelä kertoo.

Tänään Tampereesta tuli siis aivan virallisesti toinen kaupunki Suomessa, jossa on raitiovaunu. Tämä vaatii myös uudenlaista tarkkaavaisuutta Tampereella autoillessa.

– Tarkkaavaisuutta sitten siinä kohtaa eri tavalla sitten tarvitaan, kun täällä raitiovaunu alkaa liikkua, vaikka testivaiheessa mennäänkin vielä kävelynopeutta. Nyt on se vaihe viimeistään, kun pitää alkaa miettiä oikeasti, että kuinkas ne liikennesäännöt taas menevät, kun ollaan Suomen toinen ratikkakaupunki.

Lue myös:

    Uusimmat