Tami: Finaalissa kaikki satutarinan ainekset

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue pelaa sunnuntai-iltana MM-finaalissa ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen.

Vastassa Malmössä on turnausisäntä Ruotsi, joka on edennyt kotikaukaukalossaan voitosta voittoon. Asetelma finaaliin on selvä: suurin yllättäjä haastaa suurimman ennakkosuosikin.

- Kun yksi peli ratkaisee, niin kaikki on auki. Homman nimi on win the right games, MTV Sportin asiantuntija Juhani Tamminen muistuttaa.

- Ei ole kysymystäkään siitä, etteikö Ruotsi olisi pelannut parempaa turnausta. Se on päivänselvää. Otetaan kuitenkin esimerkiksi Torinon olympialaiset, joissa me pelasimme sata kertaa paremman turnauksen kuin Ruotsi, mutta finaalissa (Saku) Koivun maila katkesi, (Nicklas) Lidström laittoi kiekon pussiin ja Ruotsi otti kultaa. Käänteinen tarina on aina mahdollinen, Tamminen muistuttaa.

- Tässä on kaikki satutarinan ainekset.

Alkusarjassa Ruotsi kellisti Nuoret Leijonat maalein 4-2. Tuon kohtaamisen jälkeen Suomen joukkue on kuitenkin kasvanut ja tiivistynyt ottelu ottelulta, vaikka alkulohkon päätöspelissä tulikin takkiin Sveitsiltä pisimmän kaavan kautta.

- Me olemme parantaneet koko ajan. Miehiä on puuttunut ja uusia on astunut tilalle, ja se jos mikä on superjoukkueen merkki, "Tami" linjaa.

- Ja Sarokselta on vielä superpeli pelaamatta. Kanada-ottelu oli pomminvarma esitys ja kertoi suoritustasosta. Saroksella on vielä varaa parantaa, mutta Ruotsin vahti (Oscar Dansk) on pelannut suoritustasonsa ylärajoilla, Tamminen nostaa esiin Leijona-ryhmän maalivahdin Juuse Saroksen.

Kello 20.00 alkava MM-finaali lähetetään suorana Sub-kanavalla, MTV Sport 1 -kanavalla ja Katsomo.fissä.

Lue myös:

    Uusimmat