Ruotsin kultajuhlat jo valmiina – ”Teemme kaikkemme pilataksemme ne”

Aftonbladet-lehti kertoi lauantaina, että Ruotsin jääkiekkoliitto on tehnyt valmisteluita maanantain kultajuhlille kisakaupunki Malmössä. Lehti kävi kyselemässä upean Kanada-voiton ottaneilta suomalaispelaajilta mielipiteitä asiaan.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat alle 20-vuotiaiden MM-loppuottelussa sunnuntaina kello 20. Ruotsalaiset eivät ole hävinneet kotiturnauksessaan vielä otteluakaan ja kukistivat Suomenkin alkulohkon ottelussa 4-2. Nuoret Leijonat puolestaan tyrmäsi lauantain välierässä Kanadan maalein 5-1.

– Teemme kaikkemme, että pilaamme ruotsalaisten suunnittelemat juhlat ja onnistumme siinä, jos pelaamme peliä, johon pystymme, tokaisi Nuorten Leijonien hyökkääjä Juuso Ikonen.

Rasmus Ristolainen totesi, ettei heille ole hiiskuttukaan suunnitelmista maailmanmestaruuden varalle. Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kommentoi asiaa sunnuntaina MTV Sportille.

– Meillä on periaatepäätös ihan kaikessa maajoukkuetoiminnassa, että pelataan pelit ensin ja katsotaan sitten, missä seistään ja edetään sen mukaan, Nurminen sanoo.

– Tuossa kun kävelykadulla faneja kuuntelee, niin monet ruotsalaiset tuntuvat olevan varmoja voitosta. Uskon kuitenkin, että eilisen Suomi-Kanada-ottelun jälkeen moni on jo alkanut miettiä, että varmasti on kova ja hieno finaali tulossa, Nurminen toteaa ruotsalaisten tunnelmista kisakaupungissa.

MM-finaali Ruotsi-Suomi sunnuntaina suorana lähetyksenä Subilla, MTV Sport 1:llä ja Katsomossa. Ottelu alkaa kello 20.00, lähetys kello 19.45. Pronssiottelu Kanada-Venäjä MTV Sport 1:llä kello 15.45.

Lue myös:

    Uusimmat