Tämän ennätyksen olisi mieluummin jättänyt väliin: Miehen munuainen kasvoi 15-kiloiseksi

Warrenilta poistettiin 15-kiloinen munuainen.

Kirurgisen operaation läpikäynyt Warren Higgs nappasi itselleen ennätyksen, jonka kenties olisi mieluummin jättänyt väliin. 54-vuotiaan molemmat munuaiset piti poistaa, koska ne eivät lakanneet kasvamasta, kertoo BBC.

Munuaiset kasvoivat liian suuriksi

Warrenilla oli aiemmin todettu polykystinen munuaistauti. Se on perinnöllinen munuaissairaus, jossa munuaisiin muodostuu kystia. Sairauden vuoksi miehen munuaiset kasvoivat liian suuriksi.

Warrenin mukaan hänen oikea munuaisensa painoi noin 15 kiloa. Kehoon oli myös kertynyt noin viiden kilon edestä nestettä. Sairauden vuoksi hänen vatsansa oli laajentunut, ja leikkauksen myötä miehen keho pienenikin huomattavasti.

Paisunut munuainen haittasi hengittämistäkin

Ennen leikkaustaan Warren kuvaili ITV:n haastattelussa, ettei kokonsa vuoksi voinut edes hengittää normaalisti.

– Se estää minua täysin tekemästä mitään. Se on kamalaa, vihaan sitä, mitä ihmiset ajattelevat, on selvää, että he ajattelevat minun olevan vain lihava, mies kuvaili.

– Se vie elämäsi pois, ei tämän kanssa ole mitään elämää. Olen sohvalla 24/7, en voi mennä normaalisti sänkyyn, en voi nukkua normaalisti.

Vasemmalla urheilullinen Warren ennen tilan pahenemista. Oikealla Warren ennen leikkausta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Murskasi aiemmat munuaisennätykset

Vuonna 2017 Guinnessin ennätyskirjan munuaisen kokoennätystä piti hallussaan Dubaissa potilaalta poistettu 4,25-kiloinen elin. Tämän jälkeen intialaislääkärit poistivat vuonna 2019 potilaalta 7,4-kiloisen munuaisen. Warrenin mukaan hänen kirurginsa onkin jo vahvistanut, että Warren todennäköisesti murskasi aiemmat munuaisennätykset riippumatta siitä, miten ennätys mitataan.

– Rikoin ennätyksen mittojen perusteella, ja myös siinä tapauksessa, että se [munuainen] punnitaan nesteiden kanssa, tai jos nesteet otetaan pois, Warren kertoi BBC:lle.

Toivoo saavansa munuaissiirteen

Mies tosin myös myönsi, ettei ole ylpeä ennätyksestään. Koska munuaiset poistettiin, Warren joutuu käymään dialyysissa kahden päivän välein.

– En osaa edes kuvailla, miten vaikeaa on selvitä dialyysista, hän myöntää.

Warren on kuitenkin onnistunut palaamaan rakastamansa treenaamisen pariin. Mies toivookin myöhemmin saavansa munuaissiirteen.

Katso myös: Kokoa oli tälläkin! Naiselta poistettiin 60-kiloinen ja 90-senttinen munasarjakasvain:

Naiselta poistettiin 60-kiloinen ja 90-senttinen munasarjakasvain –"Näin pelon hänen silmissään" 0:45

Lue myös:

    Uusimmat