Paul, 37, luuli kärsivänsä närästyksestä – oireiden syy olikin jotain paljon pahempaa

Mikä on tappavin syöpä?"Syöpälääkärille haastavia on edelleen valitettavasti useita" 1:32
Mikä on tappavin syöpä? Lääkäri vastaa.

Paul meni alun perin lääkärin närästyksen takia. Jouduttuaan ambulanssilla sairaalaan kipujen takia hänen terveydentilaansa alettiin tutkia. Viikkoja myöhemmin todettiin, että hänellä olikin syöpä. Aiheesta kertoo irlantilainen Belfast Live -uutisivusto.

37-vuotias pohjoisirlantilainen perheenisä Paul Walker luuli kärsivänsä vain pahasta närästyksestä. Kun hänen terveydentilaansa alettiin viimein tutkia, seurasi karu diagnoosi: Paulilla oli syöpä ja vain kuukausia elinaikaa. 

Luuli kärsivänsä närästyksestä

Paul meni lääkäriin, koska hän kärsi pahasta närästyksestä. Vastaanotolta palattuaan hän otti närästyslääkettä.

Paulilla oli kipuja, jotka pahenivat seuraavien päivien aikana. Lopulta hänen vaimonsa Laura soitti ambulanssin, koska Paul pelkäsi saaneensa sydänkohtauksen.

Diagnoosina parantumaton syöpä

Selvisi, että Paulilla oli sappikiviä sekä tyypin 2 diabetes. Myöhemmin hänelle tehtiin tietokonetomografiatutkimus ja hän joutui verikokeisiin.

Kun kerroskuvauksen tulokset muutaman viikon päästä saapuivat, Paul sai tietää, että hänen vatsastaan oli löytynyt pahanlaatuinen kasvain.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Paul kertoi Belfast Liven haastattelussa 22. heinäkuuta menevänsä seuraavalla viikolla koepalatutkimuksiin. 

– Sitten saan tietää tarkemmin tulevista hoidoistani, mutta siinäkin tapauksessa elinaikaani kyetään vain pidentämään jonkin verran, koska syöpä on levinnyt niin laajalle.

Käsittämättömältä tuntuva uutinen

Paulilla ja Lauralla on neljä lasta. Vanhin on 14-vuotias ja nuorin vain vuoden ikäinen. 

– Kysyn itseltäni koko ajan, miksi näin kävi. Pakkohan tälle on olla jokin syy, koska olen vain 37-vuotias enkä voi ymmärtää, miten näin kävi näin yllättäen, hän kertoo Belfast Livelle.

Lapset eivät vielä tiedä, mitä on tulossa. Esikoiselleen Paul on kertonut olevansa sairas ja että lääkärit tutkivat hänen vointiaan. 

Laura on ollut Paulin tukena koko ajan. Paulin tavoitteena on viettää mahdollisimman paljon aikaa läheistensä kanssa vielä, kun se on mahdollista.

Pitkään jatkuvat ylävatsavaivat ja "närästys" tutkittava

Mahasyöpä on varhaisvaiheessaan oireeton ja se löytyykin usein vasta, kun kasvain on levinnyt. Tällöin oireena saattaa esiintyä laihtumista, ylävatsakipua, ruokahalun heikentymistä, väsymystä, anemiaa tai verioksennuksia, listaa Terveyskirjasto.

Pitkään jatkuvien ylävatsavaivojen ja "närästyksen" syy tulisi selvittää, sillä ne voivat olla mahasyövän ensioireita.

Runsas hedelmien ja vihannesten syöminen saattaa suojata mahasyövältä. Jatkuva pilaantuneiden, palaneiden tai savustettujen ruokien taas voi lisätä mahasyövän riskiä. Liikunta, ylipainon välttäminen, tupakoimattomuus sekä alkoholin käytön vähentäminen pienentävät monen syövän, myös mahasyövän todennäköisyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat