Tämäkö tasa-arvoa? Heteroille järjestetään oma juhlapäivä

Sao Paolon Gay Pride on yksi maailman suurimpia sateenkaarikansan kulkueita, sillä siihen osallistuu vuosittain noin kolme miljoonaa juhlijaa. Jotkut ovat kuitenkin kokeneet jääneensä ulkopuolisiksi.

Brasilian kaupunginvaltuusto on julistanut heteroseksuaalisten pride -juhlan lailliseksi. Sitä tullaan juhlimaan joulukuun kolmantena sunnuntaina joka vuosi. Ero Gay Prideen on kuitenkin se, että päivälle ei haluta omaa kulkuetta. Päivän tarkoitus on lähinnä levittää tietoisuutta ja kehottaa ihmisiä noudattamaan moraalia ja hyviä tapoja.

Laki tulee vielä allekirjoittaa kaupunginjohtajan toimesta, jotta se tulee virallisesti lailliseksi. Kaupunginjohtaja Gilberto Kassab kertoo juuri opiskelevansa lakiuudistusta.

Lainsäädännön ideoija, kaupunginvaltuutettu Carlos Apolinario, kertoo ettei Heteroseksuaalien Pride -päivä ole homovastainen kulkue, vaan sen tarkoitus on kiinnittää huomiota niihin etuoikeuksiin, joita homoyhteisöt nauttivat.

Apolinarion mukaan yksi näistä homojen etuoikeuksista on oikeus järjestää paraateja, kun uskonnollisia paraateja on estetty kulkemasta pääkadulla. Brasilian lesbo- homo- biseksuaali- ja transsukupuolisten yhdistys on kritisoinut tapahtumaa homovastaisuuden nostattajana.

MTV3 Helmi

Kuva: Colourbox

Lähde: Newsfeed.time.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja