Rajut protestit käynnissä: Poliisin räikeä toiminta jatkuu USA:ssa – tummaihoinen mies sai seitsemän luotia selkäänsä keskellä kirkasta päivää

Wisconsinin osavaltiossa on roihahtanut käyntiin rajut mielenosoitukset, kun poliisi ampui tummaihoista Jacob Blakea seitsemän kertaa selkään.

Tapaus sattui sunnuntaina iltapäivällä Kenoshan kaupungissa.

Reutersin ja CNN:n mukaan Blake kiidätettiin ampumakohtauksen jälkeen sairaalaan ja miehen on kerrottu olevan kriittisessä tilassa. 

Tapaus oli kansalaisille liikaa

Kymmenet ihmiset ovat kokoontuneet osoittamaan mieltään poliisin toimintaa kohtaan sille paikalle, jossa ampumakohtaus tapahtui.

Rakennuksia on sytytetty tuleen ja virkavaltaa kohti on heitelty polttopulloja.

Reutersin mukaan ainakin yksi poliisi on loukkaantunut mielenosoituksissa.

Päättäjät eivät ole tyytyväisiä

Myös Wisconsinin kuvernööri Tony Evers on ottanut tapaukseen kantaa Twitterissä.

– Vastustan suuresti poliisin liiallista voimankäyttöä tummaihoisia wisconsinilaisia kohtaan.

– Vaikka meillä ei ole vielä kaikkia yksityiskohtia tapauksesta, niin totuus on se, että Blake ei ole ensimmäinen tummaihoinen, joka on joutunut maamme virkavallan ampumaksi.

Reutersin mukaan osavaltion poliisi ei vielä ole antanut tarkempia tietoja siitä, miksi poliisi ampui Blakea selkään seitsemän kertaa.

Poliisi on tiedottanut tutkivansa tapausta.

Poliisin liiallinen voimankäyttö etenkin Yhdysvalloissa on noussut otsikoihin sen jälkeen, kun tummaihoinen George Floyd menehtyi virkavallan kiinniottotilanteessa 25. toukokuuta.

Floydin kuolema on aiheuttanut valtavia mielenosoituksia ympäri maailmaa.

Lue myös:

    Uusimmat