Tämä Valtteri Bottaksen temppu oli liikaa – entinen F1-pomo vaati suomalaiselle rangaistusta

Saudi-Arabian GP oli täynnä tapahtumia. Oman osansa  tarjosi myös Mercedeksen Valtteri Bottas, jonka toiminta herätti keskustelua kisan alkuvaiheessa.

Pääkuvan video: Tästä on kyse! Max Verstappen kiehui tiimiradiossa, kun Valtteri Bottas pelasi aikaa Mercedekselle turva-auton takana. 

Kun Haasin Mick Schumacher ajoi 10. kierroksella seinään ja radalle tuli turva-auto, nähtiin yksi paljon puhuttanut tilannetta.

Mercedeksen Lewis Hamilton johti tuossa vaiheessa kisaa ennen Bottasta. Tämän takana oli Red Bullin Max Verstappen.

Mersu halusi molemmat kuskit varikkopysähdykselle. Bottas hidasti merkittävästi, jotta hän ei joutuisi odottamaan omaa renkaidenvaihtoaan Hamiltonin takana. Verstappen ei saanut ohittaa suomalaista, koska radalla oli turva-auto.

Red Bull protestoi voimakkaasti tilannetta. Jordanin ja Jaguarin entinen tekninen päällikkö Gary Anderson oli samoilla linjoilla. Hän sanoi sanottavansa Twitterissä.

– Bottaksen pitäisi saada aikarangaistus. Ei saa ajaa hitaasti radalla mahdollistaakseen varikkopysähdysten kasaamisen (samalle kierrokselle), näki Anderson.

Tilanteesta ei tullut rangaistusta. Molemmat Mercedes-kuskit menivät varikolle, mutta Verstappen jäi radalle. Nopeasti selvisi, että kisa joudutaan keskeyttämään kunnostustöiden vuoksi. Hollantilainen nousi näin kisan kärkeen ja sai vaihtaa punaisten lippujen aikana renkaansa ilman normaalia varikkopysähdystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja