Tätä eivät kaikki huomanneet: Valtteri Bottas vältti täpärästi nolaamasta itseään – "Voitteko kuvitella, mitä olisi tapahtunut?"

Valtteri Bottas oli erittäin lähellä saada sunnuntaina ajetussa Saudi-Arabian GP:ssä otsaansa sikailijan leiman.

Bottas ja tallikaverinsa Lewis Hamilton joutuivat starttaamaan 14 kierroksen päätteeksi järjestetyssä uusintalähdössä yhtä pykälää huonommista lähtöruuduista kuin alkuperäisessä lähdössä.

Katso Valtteri Bottaksen äärimmäisen täpärästi välttämä läheltä piti -tilanne jutun yläreunassa olevalta videolta.

Bottas oli radan ulkoreunassa kolmosruudussa, Hamilton radan sisäreunassa kakkosruudussa. Paalupaikalla, Bottaksen edessä, oli alun perin kolmosruudussa ollut Max Verstappen, joka oli onnistunut ohittamaan molemmat Mercedes-kuljettajat, kun nämä tulivat uusintalähtöä edeltäneen turva-autojakson aikana renkaanvaihtoon. Pian tämän jälkeen kilpailu keskeytettiin punaisilla lipuilla, ja Verstappen sai siis vaihtaa omat renkaansa ilmaiseksi.

Ensimmäiseen uusintalähtöön liittyen on puhuttu valtaosin vain siitä, miten Verstappen ajoi ykkösmutkan pitkäksi ja kiilasi sitten Hamiltonia radalle palatessaan niin, että Esteban Oconkin pääsi nousemaan tämän edelle.

Sen sijaan se, mitä Bottas teki, on jäänyt huomattavasti vähemmälle huomiolle.

– Jos eilisen seuraamukset olivat jo nyt pahat, voitteko kuvitella, mitä olisi tapahtunut, jos Bottas olisi tässä törmännyt Verstappeniin? ESPN-toimittaja Nate Saunders heittää Twitterissä julkaisemansa kuvakaappauksen yhteydessä.

Tilanteessa oli kaikki edellytykset Unkarin GP:n startin toisintoon, mutta siltä vältyttiin, sillä Verstappen jätti ykkösmutkan jarrutuksensa niin myöhäiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja