Lewis Hamilton löi Max Verstappenin, Valtteri Bottakselta hurja loppu – näin uskomattoman jännittävä Saudi-Arabian GP eteni

F1-kauden toiseksi viimeinen kilpailu ajettiin Jeddahin uudella katuradalla. MTV Urheilu seurasi käsittämättömän jännittävää kilpailua hetki hetkeltä.

Seuranta, Saudi-Arabian GP:

Lopputulokset:

1) Hamilton
2) Verstappen +11,825
3) Bottas +27,531
4) Ocon +27,633
5) Ricciardo +40,121
--------------------------
15) Räikkönen +1 kierros

Klo 21.42: Olipahan uskomaton kilpailu! Hurjat asetelmat on luvassa F1-kauden päätöskisaan.

RUUTULIPPU: Lewis Hamilton ajaa tänään voittoon ja nousee nopeimmasta kierroksesta saadun pisteen myötä tasapisteisiin MM-sarjaa johtavan Verstappenin kanssa. Verstappen on tänään toinen ja Bottas nousee loppusuoralla Oconin ohi kolmanneksi.

Kierros 46/50: Hamiltonin etusiipi repsottaa hieman, mutta Mercedes-tähti ajaa koko ajan karkuun Verstappenilta. Bottas on ajanut Oconin kiinni ja suomalaista käsketään hyökkäämään.

Kierros 44/50: Hamilton ajaa nyt karkuun Verstappenilta. Ero on nyt 2,5 sekuntia Hamiltonin hyväksi.

Kierros 43/50: Lewis Hamilton ohittaa Max Verstappenin ja nousee kärkeen! Ratkesiko kilpailu tähän?

Kierros 43/50: Rangaistus! Max Verstappen saa viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Kierros 42/50: Nyt Verstappen päästää Hamiltonin hetkellisesti ohi, mutta kuittaa paikkansa välittömästi seuraavassa mutkassa takaisin. Tälläköhän tuo nyt sitten kuittaantuu? 

Kierros 41/50: Bottas on päässyt vihdoin Ricciardon ohi neljänneksi. Edessä ajava Ocon on nyt viiden sekunnin päässä.

Kierros 41/50: Hamiltonille kerrotaan, että Verstappenin on päästettävä Hamilton ohi. 

Kierros 40/50: Valtteri Bottas pääsee hetkellisesti Daniel Ricciardon ohi, mutta tovia myöhemmin australialainen ottaa paikkansa takaisin.

Kierros 38/50: Mitä radalla tapahtuu?! Verstappen saa käskyn päästää Hamiltonin ohi ja hän hidastaa vauhtia päästääkseen britin ohi. Hamilton ei kuitenkaan tajua ohittaa Verstappenia. Verstappen jarruttaa ja Hamilton osuu Verstappenin perään. Huh, mitä draamaa!

Kierros 37/50: Lewis Hamilton hakee ohitusta Verstappenista, mutta hollantilaiskuski ajattaa Hamiltonin ulos radalta. Hamilton antaa palaa tiimiradiossa.

– Tämä kaveri on v***n hullu! 

Kierros 36/50: Hamilton on nyt aivan Verstappenin kontissa kiinni! Vihreät liput heiluvat jälleen!

Kierros 35/50: Taas on jotain romua radalla ja virtuaalinen turva-auto otetaan taas hetkeksi radalle.

Kierros 32/50: Ja jälleen kisataan!

Kierros 29/50: Virtuaalinen turva-auto radalle, koska radalla on niin paljon hiilikuituromua Vettelin ja Räikkösen kolarista. Fernando Alonso vaatii jopa tavallista turva-autoa radalle.

Kierros 28/50: Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel osuvat yhteen ajettuaan pitkään rinta rinnan. Räikkönen tulee varikolle vaihtamaan etusiipensä.

Kierros 27/50: Nyt on Hamilton hiipinyt jo aivan Verstappenin kantaan pääsuoralla. Red Bull-kuski repii eron kuitenkin nopeasti takaisin yli sekuntiin.

Kierros 26/50: Fernando Alonso spinnaa, mutta onnistuu välttämään ratavallit.

Kierros 24/50: Vihreät liput heiluvat ja kisa voi jatkua normaalisti.

Kierros 23/50: Virtuaalinen turva-auto radalle! Yuki Tsunoda on ajautunut pitkäksi ja rikkonut etusiipensä. Tsunoda jatkaa kuitenkin matkaansa, mutta etusiipi jää radan varteen.

Kierros 21/50: Hamilton on noussut jo alle sekunnin päähän Verstappenista! Hamilton voi nyt hakea ohitusta DRS:n avulla.

Kierros 20/50: Verstappen valittaa tiimiradiossa voiman puutetta.

Kierros 19/50: Verstappenin ja Hamiltonin ero on 1,4 sekuntia. Bottas on yhä viidentenä ja Räikkönen on tällä hetkellä sijalla 13.

Kierros 18/50: Hamilton syöksyy suoralla Oconin ohi toiseksi. Seuraavana edessä Verstappen!

Kierros 17/50: UUSINTALÄHTÖ: Max Verstappen saa huiman lähdön ja nousee kärkeen! Hamilton ja Ocon osuvat kevyesti yhteen, mutta osumasta ei toistaiseksi synny suurempaa draamaa.

Kello 20.40: Ja jälleen lähdetään radalle! Verstappen on ottanut mediumit alle. Verstappen päästää nyt myös Hamiltonin ja Oconin edelleen. Myös Bottaksella on mediumit. Ruudukosta jatketaan jälleen.

Kello 20.35: Näillä näkymin seuraavan uusintalähdön järjestys kärjen osalta olisi siis seuraava: 1) Ocon 2) Hamilton 3) Verstappen 4) Ricciardo 5) Bottas

Kello 20.33: C Moren selostamossa kummastellaan FIA:n toimintaa. Asiantuntijakaksikko Toni Vilanderin ja Ossi Oikarisen mielestä on käsittämätöntä, että tkilpailunjohtaja käy huutokauppaa mahdollisilla toimenpiteillä.

Kello 20.30: Nyt on poikkeuksellista! FIA tarjoaa Red Bullille mahdollisuutta siihen, että Verstappen pudotetaan lähtöruudukossa Hamiltonin taakse. Siten Verstappen selviäisi ilman rangaistusta. Todella erikoista toimintaa tuomaristolta.

Klo 20.24: Nikita Mazepin, Sergio Perez ja George Russell joutuvat keskeyttämään uusintalähdön yhteydessä.

Klo 20.22: Uusintalähtö menee varmasti tuomariston tutkittavaksi. Hamiltonille lähtökiihdytyksessä taipunut Verstappen ei edes yritä ajaa mutkaa läpi, vaan oikaisee takaisin Hamiltonin eteen.

Kierros 15/50: UUSINTALÄHTÖ: Lewis Hamilton saa huiman lähdön ja syöksyy Verstappenin rinnalle! Verstappen kuitenkin oikoo ensimmäisen mutkan ja pakottaa Hamiltonin väistämään. Esteban Ocon nousee Hamiltonin ohi kolmanneksi ja takana Mazepin ja Perez ottavat osumaa. Punaiset liput jälleen!

Klo 20.19: Verstappen valittaa, että Hamilton jättää lämmittelykierroksella liian pitkän välimatkan edellä ajavaan Verstappeniin.

Klo 20.17: Nyt tulee vahvistus: kisaa jatketaan lähtöruudukosta!

Klo 20.15: Kuljettajat lähtevät jälleen radalle. Vielä on epäselvää, jatketaanko kisaa lähtöruudusta vai turva-auton takaa.

Klo 20.05: Tuomaristo ilmoittaa, että kilpailu jatkuu tasan kymmenen minuutin kuluttua.

Klo 20.03: Tällä hetkellä järjestys näyttää tältä:

1) Verstappen
2) Hamilton
3) Bottas
4) Ocon
5) Ricciardo
6) Leclerc
7) Gasly
8) Perez
9) Sainz
10) Giovinazzi
----------------
12) Räikkönen

Klo 20.01: Lewis Hamilton käy turhautunutta keskustelua tiimiradiossa. Hamilton on todella turhautunut siitä, että punaisten lippujen myötä Verstappen saa ilmaisen varikkopysähdyksen ja jatkaa kisaa kärkipaikalta.

Kierros 13/50: Punainen lippu! Ratavallit ovat kokeneet niin kovia, että kilpailu joudutaan keskeyttämään toviksi korjaustöiden ajaksi.

Verstappen hyötyy tästä todella paljon, sillä punaisen lipun aikana saa vaihtaa renkaat. Aikamoinen käänne!

Kierros 11/50: Kaikki kärkikuljettajat tulevat varikolle, mutta Max Verstappen jatkaa radalla. Todella rohkea taktinen veto Red Bullilta. Järjestys nyt: 1) Verstappen 2) Hamilton 3) Bottas 4) Ocon 5) Ricciardo

Kierros 10/50: Turva-auto radalle! Mick Schumacher on menettänyt autonsa hallinnan ja törmännyt ratavalleihin. Schumacher on kuitenkin kunnossa.

Kierros 7/50: Kärkisijoilla ajellaan kontrolloidusti perätysten, mutta taustalla käydään tiukkaa taistelua viimeisistä pistesijoista. Giovinazzi ohittaa Fernando Alonson tyylikkäästi ja nousee kymmenenneksi.

Kierros 4/50: Kimi Räikkönen on pudonnut pari pykälää ensimmäisten kierrosten aikana. Räikkönen on nyt sijalla 14.

Kierros 2/50: Lewis Hamilton on alkanut heti repiä pientä eroa Bottakseen. Verstappen puolestaan yrittää roikkua Bottaksen perässä. Neljäntenä ajava Leclerc on jäänyt kolmikosta jo useamman sekunnin.

LÄHTÖ: Lähtö sujuu siististi ja Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas pitävät Max Verstappenin takanaan! Todella siisti lähtö!

Klo 19.33: Autot valuvat hiljalleen takaisin ruudukkoon! Kohta mennään!

Klo 19.30: Lämmittelykierros on nyt käynnissä!

Klo 19.15: Tässä vielä päivän lähtöjärjestys:

Klo 19.00: Mestaruustaisto Verstappenin ja Hamiltonin välillä käy yhä kiivaana. Verstappen johtaa MM-sarjaa kahdeksan pisteen erolla Hamiltoniin.

Klo 18.55: Red Bull ei vaihtanut eilen seinään ajaneen Max Verstappenin auton vaihdelaatikkoa. Red Bullilla varmasti jännitetään, onko vaihdelaatikko todella täysin ehjä vai vaikuttaako eilinen kolari jotenkin auton suorituskykyyn.

Klo 18.46: Jeddahin radalla pidettiin ennen F1-osakilpailua hiljainen hetki viikko sitten menehtyneelle Frank Williamsille.

Klo 18.40: Jeddahin kapea katurata tuo omat haasteensa myös F1-kuskeille. Pienikin virhe voi kostautua ja auto löytyy sen jälkeen ratavalleista.

Klo 18.35: Tänään aiemmin kisatusta F2-kilpailusta tuli todellinen pannukakku, kun kilpailu jouduttiin keskeyttämään useamman kolarin aiheuttaman viivästyksen vuoksi.

F2-kisasssa nähtiin myös yksi vakavampi kolari, kun Enzo Fittipaldi ajoi lähdössä Theo Pourchairen perään.

Klo 18.30: Mukavaa sunnuntaita ja tervetuloa F1-liveseurannan pariin. Saudi-Arabian osakilpailu starttaa tunnin kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat