Tämä "tiedetään" iPhone 7:sta: Vihdoin vesitiivis?

Vuosi ei ole vielä ennättänyt vaihtua, mutta uudesta iPhonesta kohistaan jo. Kokosimme yhteen sen, mitä Applen tulevasta älypuhelimesta huhutaan.

Julkaisu

Kuten aikaisemminkin, Apple julkaisee uuden iPhonen todennäköisesti syksyllä. Sen sijaan jo maaliskuussa voidaan odottaa iPhone 6C -mallia eli kohtuuhintaisempaa ja ominaisuuksiltaan riisuttua versiota nykyisestä lippulaivasta.

Uudistukset muotoiluun

IPhone 7:n osalta odotukset ovat korkeammalla kuin viime syksynä esitellyn iPhone 6s:n kohdalla. Yleensä s-versiot eivät ole pitäneet sisällään yhtä merkittäviä uudistuksia kuin kokonaan uudet numeroversiot. On siis odotettavaa, että myös puhelimen muotoilu muuttuu.

Odotuksissa on muun muassa täysin vesitiivis rakenne. Kilpailijoista esimerkiksi Samsung ja Sony ovat jo esitelleet aikoja sitten täysin vesitiiviitä puhelinmalleja.

On myös mahdollista, että Apple poistaa iPhonesta fyysisen kotinäppäimen. Tämä mahdollistaisi näytön osuuden kasvattamisen puhelimessa ja virtaviivaisemman muotoilun.

Näyttö

Applen odotetaan ottavan käyttöön iPhonessa safiirilasin, minkä ansiosta puhelimen kestävyys paranisi. Parannuksia odotetaan myös näytön resoluutioon, joka on jäänyt jälkeen esimerkiksi Sonyn ja Samsungin malleista. Huhut kuitenkin kertovat, että oled-näytöt tulisivat iPhone-malleihin vasta vuonna 2018.

Liitännät

Vahvistamattomien tietojen mukaan Apple saattaa luopua 3,5 millin kuuloliitännästä ja ottaa käyttöön lightning-portin myös musiikin kuuntelussa. Tavoitteena olisi ohentaa puhelinta entisestään. On myös mahdollista, että Apple ottaa käyttöön myös Android-puhelimissa yleistyvän USB Type-C -liitännän.

Kamera

IPhone 6s:n yksi suurimmista parannuksista oli uudistunut kamerasensori. Apple ei kuitenkaan käytä iPhone 6:ssa optista kuvanvakaajaa, joka löytyy vain isommasta Plus-mallista. Seiskaversioon tämä voidaan hyvinkin lisätä.

Lue myös:

    Uusimmat