Mainos

Tämä on Ressun lukion menestyksen salaisuus: Koulu vetää oppilaita koko maasta – "Rikastutamme toisiamme"

3:37

Ressun lukio Helsingissä oli kevään ylioppilaskirjoituksissa paras pakollisten aineiden keskiarvon perusteella, selviää ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemasta tietokannasta.

Video: Näin yo-lakit painettiin päähän viime keväänä.

Ressun lukio kuuluu niihin kouluihin, jotka vuosi toisensa jälkeen ovat pysytelleet parhaimpien lukioiden joukossa. Rehtori Ari Huovinen selittää menestystä toimivalla yhteistyöllä.

– Opiskelijoiden vanhemmat tukevat työtämme. Teemme hyvin paljon yhteistyötä korkeakoulujen ja muiden koulujen kanssa, ja opiskelijat itse ovat vahvasti mukana koulun kehityksessä, hän sanoo.

Toisena menestystekijänä hän pitää koulun heterogeenistä rakennetta. Noin puolet oppilaista tulee toisilta paikkakunnilta.

– Meillä ei ole omaa syöttöyläastetta. Meille tullaan opiskelemaan myös muualta Suomesta. Tämä on hyvin heterogeeninen yleislukio, ja erilaisuudessa piilee vahvuus. Rikastutamme toisiamme. Se on yksi koulun piirre ja se kantaa, Huovinen sanoo.

Ressun lukio kiilasi lukiovertailussa niukasti espoolaisen Etelä-Tapiolan lukion ohi, joka menestyi parhaiten viime kevään kirjoituksissa. Tänä keväänä Etelä-Tapiolan lukio sai tyytyä kakkossijaan. Kolmanneksi parhaiten pärjäsi Kulosaaren yhteiskoulun lukio Helsingissä.

Tämä vertailu ei ota huomioon lukion aloittaneiden lähtötasoa. Tänä keväänä ylioppilaaksi pääsee noin 27 000 abiturienttia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.