Tämä Mäkkylän räjähdeansan virittäjäksi epäillystä miehestä tiedetään – "Hänen taustansa ei millään tavalla kerro eilisestä tapahtumasta"

Viritettiinkö poliiseille ansa? Espoon räjähdyksen tutkinnanjohtaja suorassa haastattelussa 8:47
Viritettiinkö poliiseille ansa? Espoon räjähdyksen tutkinnanjohtaja suorassa haastattelussa MTV Uutiset Livessä!

Espoossa sattui eilen räjähdys, jota tutkitaan kahteen poliisin kohdistuneena murhan yrityksenä. Tekijäksi epäilty mies löydettiin välikohtauksen jälkeen kuolleena asunnosta, jossa räjähdys tapahtui. Tutkinnanjohtaja kertoo, mitä miehestä tiedetään. 

Mitä poliisi meni tekemään miehen asunnolle ennen räjähdystä? Muun muassa tähän kysymykseen tutkinnanjohtaja vastaa artikkelin yllä olevalla videolla. Katso videolta koko haastattelu.

Kaksi poliisia loukkaantui mentyään tehtävälle Espoon Mäkylässä sijaitsevalle asunnolle eilen illalla. Kohdeasunnon oviaukossa laukesi räjähde, kun poliisit yrittivät asuntoon avaimella. 

Alkoi suuri poliisioperaatio, joka päättyi, kun kohdeasunnosta löydettiin kuolleena nelikymppinen, vuonna 1979 syntynyt mies. 

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista kertoo MTV Uutisille, että toistaiseksi tiedossa ei ole, milloin mies on kuollut tai liittyykö kuolema räjähdykseen. 

– Tämä on se asia, jota parasta aikaa selvitellään. Poliisi tekee asunnossa asunnossa teknistä tutkintaa, ja ihmisiä tavoitellaan. Selvittelemme myös kohdehenkilön taustaa ja historiaa. Kuolinajankohta määrittyy ajan saatossa. Tällä haavaa minulla ei ole antaa tietoa siitä, miten se linkittyy näihin muihin tapahtumiin. 

Asensi räjähteen oveen – miksi?

Poliisi epäilee, että mies asensi asuntonsa oveen jonkinlaisen räjähteen ennen kuolemaansa. Tiedossa ei ole, miksi mies toimi näin. 

Töyräs ei kommentoi, oliko kyseessä nimenomaisesti poliisille asetettu ansa, sillä miehen motiivit eivät ole selvillä.

– Nyt kävi näin, että asuntoon ensimmäisenä meni poliisipartio, joka sai silmilleen räjähteen voiman. Mitä henkilö on tällä kaikella tavoitellut tai tarkoittanut, sitä pyrimme selvittämään.

Töyrään mukaan mies ei ollut "poliisin vanha tuttu". 

– Hänen taustansa ei millään tavalla kerro eilisestä tapahtumasta. Hän ei ollut meidän tuttumme. 

Mitä poliisi meni tekemään miehen asunnolle ennen räjähdystä? Muun muassa tähän kysymykseen tutkinnanjohtaja vastaa artikkelin yllä olevalla videolla. Katso videolta koko haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat