Tämä kuva morsiamesta hurmasi vuonna 2009

Vuoden morsian -kuvakilpailun tuomaristo ja nettikävijät valitsivat Ritva Välitalon hääkuvan vuoden 2009 kauneimmaksi.

Vuoden morsian -kuvakilpailussa äänestettiin jälleen kauneinta kuvaa morsiamesta. Tänä vuonna kilpailun voitti muotokuvaaja Ritva Välitalo herkällä otoksellaan kesämorsian Terhi Vuolasta.

– Onnellinen on valokuvaajan työ, kun saa rakkautta ikuistaa! Kilpailuihin osallistuminen on aina hyvin jännittävää, sillä koskaan ei tiedä miten toiset näkevät kuvasi. Kamera suodattaa kuvaushetken tunnelmat sekä tunteet, ja mielestäni voittajakuvassa kuvaushetken tunnelmat säilyvät hyvin, kertoo voittajakuvaaja Välitalo.

Kuva hurmasi tähtiraadin

Vuoden morsian -kilpailun raati hurmaantui sielukkaasta hääkuvasta. Kirjailija Anna-Leena Härkönen kuvaili voittokuvaa suloiseksi, raikkaaksi ja rohkealla tavalla perinteiseksi.

– Kuva osoittaa kuinka yksinkertainen on kaunista. Morsiamesta säteilevän onnen ja rauhan voi katsoja tuntea. Tiukka rajaus myös sopii hyvin kuvaan, Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n toiminnanjohtaja Anna Kaleva-Tsagklas sanoi.

– Metsäinen taustan käyttö on hyvä idea. Kuva on yksinkertainen ja positiivinen, kirjailija Roman Schatz sanoi.

– Kuva on puhutteleva, kaunis ja visuaalisesti vahva. Kuvan sävymaailma tukee hienolla tavalla kuvan sanomaa. Tiukka rajaus sopii hyvin kuvaan, Eirikuvan toimitusjohtaja Merja Ailama-Mäkitalo kirjoitti.

– Ritva Välitalo on onnistunut luomaan poikkeuksellisen hienon kuvan. Morsiamen onnen tunne on käsin kosketeltava.

Vuoden morsian -raati ei ollut ainoa kuvaan rakastunut, myös suuri yleisö ihastui Välitalon otokseen. Häät.fi-sivuilla järjestetyssä nettiäänestyksessä kuva nousi kävijöiden suosikiksi.

Välitalo itse luonnehtii voittokuvaa vahvaksi kauneuden ylistykseksi.

– Kauneinta maailmassa on rakkaus, joka kuvastuu kuvassa morsiamen silmissä.

(MTV3 Helmi)

Kuva: Ritva Välitalo

Lisätietoja: Ritva Välitalo, Studio Alfa, ritva@studioalfa.fi

Lue myös:

    Uusimmat