Tämä hiihtäjä voi pysäyttää Ruotsin naisten ylivoiman – "Nainen on kunnossa"

MTV:n kisatiimi: Suomella vaisu avausviikko MM-hiihdoissa – Ruotsin ja Norjan ihmetemput lähellä Planicassa 3:22
Suomen osalta MM-kisat ovat sujuneet tähän mennessä alakanttiin – MTV:n tiimi kävi koitokset läpi.

Ruotsin naiset ovat olleet häkellyttävän dominoivia Planican MM-kisojen maastohiihdossa. Ruotsalaiset ovat suosikkeja myös vapaan 10 kilometrin väliaikalähdössä, mutta Jari Isometsän mukaan yksi nainen voi pysäyttää sinikeltaisten ylivallan.

Ruotsin naishiihtäjät ovat kahmineet peräti kuusi mitalia mahdollisesta seitsemästä ja voittaneet joka ikisen matkan Planican MM-kisoissa. Vapaan 10 kilometrin väliaikalähdössä Jari Isometsä nostaa Ebba Anderssonin suosikiksi, mutta kovimman haastajan hän löytää Yhdysvaltain joukkueesta.

– Jessie Diggins on hiihtäjä, joka voi vaikka voittaa sen kilpailun, Isometsä linjaa.

– Andersson on ykkössuosikki ja Diggins on kakkossuosikki. Frida Karlsson on sitten kolmas.

Isometsä ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että Ruotsin mahtidominanssi jatkuu.

– Iso kysymys on, ketä Ruotsilta hiihtää. Jos Jonna Sundling ja Emma Ribom hiihtävät, on Ruotsilla aika jäätävä se porukka. Mahdollisuudet kolmoisvoittoonkin on, karpaasi pohtii.

Diggins on kerännyt tänä vuonna hyviä sijoituksia maailmancupista, erityisesti vapaalla hiihtotavalla. Kahdella viimeisellä vapaan kympilla Toblachissa ja Les Roussesissa Diggins on ollut toinen ja kolmas.

– Jotta Diggins kammetaan pois mitalipallilta, vaatii se jo sitten, että hän epäonnistuu suksilla tai jotain muuta. Sprinttiviesti näytti, että nainen on kunnossa, Isometsä hehkuttaa.

Mitali tiukassa suomalaisilla

Suomen hiihtäjistä suurimmat odotukset kohdistuvat etukäteen Kerttu Niskaseen ja Krista Pärmäkoskeen. Isometsän mukaan suomalaiset taistelevat kärkikolmikon takana olevassa tiukassa ryppäässä.

– Selkeitä mitalisuosikkeja ei olla. Kertun hiihtäminen takaa-ajossa vapaalla oli sen näköistä, että ei hän ulkona sijalta kuusi ole, Isometsä sanoo.

– Sijat 6-10 ovat haarukassa Kertulla ja Kristalla, eikä Eveliina Piippokaan siitä kauhean kaukana ole. Jasmi Joensuun meno oli vähän uupuneen näköistä, mutta varmasti parhaansa tekee. Hän saa hiihtää nyt paineetta.

Suomalaiset eivät ole Isometsän mukaan suosikkeja mitaleille, mutta ei se täysin poissuljettuakaan ole.

– Mitali vaatii täysosumapäivää itseltä ja vähän huonoa päivää pahimmilta vastustajilta. Vapaalla tyylillä ollaan sen verran jäljessä, että perussuorituksella se ei tule.

Varsinkin Niskasen kohdalla päämatka on edessä vasta kisojen toisiksi viimeisenä päivänä, kun vuorossa on 30 kilometrin perinteisen otatus.

Lue myös:

    Uusimmat