Tältäkö Bemarit näyttävät jatkossa? Voi vaatia hieman totuttelua

Concept 4 viitoittaa tietä Bemarin tuleville malleille 0:53
BMW Concept 4 ennakoi tulevan 4-sarjan muotoilua.

BMW on tuonut Frankfurtin autonäyttelyyn liudan konseptiautoja.

BMW:n tärkein ensi-iltansa saanut uusi tuotantoauto Frankfurtin automessuilla on X6, mutta baijerilaisvalmistaja esittelee myös muutamalla konseptiautolla sitä, miltä merkin tulevaisuus näyttää.

Lähimpänä tuotantoautoa näistä on BMW Concept 4, joka ennakoi tulevan 4-sarjan muotoilua. Huomio kiinnittyy keulan valtaviin, tällä kertaa kulmikkaisiin ”munuaisiin”. Se, ovatko ne tallella vielä valmiissa autossa, jää nähtäväksi.

Etusäleikön ilmeessä on kuitenkin sitä, mitä ostajat Aasiassa arvostavat, joten BMW:n ”grilli” saattaa hyvinkin olla tulevissa autoissa nykyistä huomattavasti massiivisempi ja röyhkeämpi.

– Concept 4 ilmentää BMW-brändin esteettistä olemusta. Se on auto, jossa täydelliset mittasuhteet yhdistyvät selkeään ja tarkkaan suunnitteluun, BMW Groupin muotoilujohtaja Adrian van Hooydonk hehkuttaa.

BMW:n mukaan muotoilussa on yhtymäkohtia klassisiin 328- ja 3.0 CSi -malleihin.

Ajovalot ovat kapeat, konepelti on pitkä, samoin akseliväli ja korinylitykset ovat lyhyet. Konseptiauton alla on 21-tuumaiset vanteet ja takaa pilkottaa kaksoispakoputkisto.

Frankfurtin vielä viikon verran jatkuvilla automessuilla on näytillä myös BMW Vision M Next ja Vision iNext. Autoja kuvaillaan huomisen ajamisen prototyypeiksi, ja ne esittelevät BMW:n sähköistä tulevaisuutta.

Vision iNEXT keskittyy autonomiseen ajamiseen, sen mukavuuteen ja vaivattomuuteen. M Nextin tarkoitus on antaa kuskille ”äärimmäinen ajokokemus”, kuten BMW muotoilee..

M NEXTissä on kaksi sähkömoottoria, yksi etu- ja yksi taka-akselilla. Autoa voi ajaa takavetoisena tai nelivetoisena.

Autossa on myös nelisylinterinen bensiinimoottori, jonka voima välitetään takapyörille. Maksimiteho on 600 hevosvoimaa, ja se kiihtyy nollasta sataan kolmessa sekunnissa. Auton sähkömoottorin toimintamatka on sata kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat