Tältä näyttävät Suomen uudet peltipoliisit – ja näissä paikoissa ne alkavat räpsyä ensimmäisenä

0:19

Uudet peltipoliisit tulevat Ruotsista. Niitä ryhdytään asentamaan sitä mukaa, kun vanhoista aika jättää. Ensimmäiset asennetaan valtateille 4 ja 6.

VIDEO: Audi-kuljettaja piinasi edellä ajanutta Kehä III:lla pääsiäisen menoliikenteessä 

Poliisihallitus on kilpailuttanut yhdessä Liikenneviraston kanssa automaattisen liikennevalvontalaitteiston hankinnan. Kilpailutus sisälsi kiinteisiin valvontapisteisiin sijoitettavan automaattivalvontalaitteiston, laitekotelot, pylväät, autoihin asennettavan laitteiston sekä huolto- ja korjauspalvelut.

Hankintasopimuksen arvo viiden vuoden sopimuskaudelle – sisältäen kahden vuoden option – on noin 4,4 miljoonaa euroa, mihin sisältyy myös Liikenneviraston sopimuskauden aikaiset hankinnat.

Poliisihallitus hankkii automaattiset liikennevalvontalaitteistot ja Liikennevirasto yleisten teiden laitekotelot sekä pylväät. Kaupungit sopivat hankinnoistaan erikseen laitetoimittajan kanssa.

Tarjouskilpailun voitti Oulun Energia Urakointi Oy, joka edustaa ruotsalaisen Sensys Gatso Group AB:n tuotteita.

– Huhtikuussa 2018 alkavan sopimuskauden aikana hankitaan 150 liikennevalvontalaitteistoa, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo.

Kiinteiden laitteiden mittaustekniikka vaihtuu

Uudet automaattivalvontalaitteistot mittaavat ajoneuvojen nopeutta kehittyneellä tutkatekniikalla. Tutka seuraa kohteen nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan havaittavissa.

– Nykyisiä automaattivalvontalaitteistoja käytetään niiden elinkaaren loppuun asti, tekninen asiantuntija Tuula Lahtinen Poliisin materiaalikeskuksesta sanoo.

Poliisin ja tieviranomaisen suunnitelman mukaan uuden tekniikan pilottijaksojen sijainnit ovat VT 6 Koskenkylä - Kouvola ja VT 4 Lusi - Vaajakoski.

Kilpailuttamalla parhaat tekniset ja toiminnalliset ratkaisut

Tarjouskilpailu toteutettiin neuvottelumenettelynä kolmen tarjoajan kesken.

Poliisin materiaalikeskuksen hankintasuunnittelija Päivi Korhosen mukaan kilpailutuksella etsittiin voimassa olevat säädökset ja käytettävät resurssit huomioiden parhaat tekniset ja toiminnalliset ratkaisut poliisin tarpeisiin.

– Tarjousten vertailuperusteena oli hinta-laatusuhteeltaan paras tarjous. Sekä tarjoajalle että hankittaville tuotteille oli asetettu vaatimustaso, mikä jokaisen hankintamenettelyyn mukaan valitun tarjoajan sekä tarjottujen tuotteiden tuli täyttää, Korhonen sanoo.

Lähde: Poliisihallitus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja