Mainos

Tältä näyttää vampyyrin hauta

Bulgariassa Sozopolissa arkeologit ovat löytäneet kaksi hautaa, joiden uskotaan kuuluvan vampyyriksi epäillyille henkilöille.

Haudat ovat yli 700 vuotta vanhoja. Haudassa olleet henkilöt oli lävistetty rautaseipäällä, jotka oli jätetty pystyyn näiden rintaan. Ainakin toista haudasta löydettyä miestä oli isketty useita kertoja rinnan ja vatsan alueelle. Kansallismuseon johtajan Bozhidar Dimitrovin mukaan tämä kielii siitä, että miestä olisi yritetty estää heräämästä henkiin vampyyrina.

Asiantuntijat uskovat, että mies on ollut älykkö tai kenties lääketieteilijä, joka on keskiajalla saattanut herättää epäilyjä muiden kansalaisten joukossa.

Kansantarun mukaan kuolleet voivat nousta haudoistaan keskiyöllä vampyyreinä, jos he ovat olleet elinaikanaan pahoja. Vampyyreja vastaan suojauduttiin iskemällä puinen tai rautainen seiväs "pahan ihmisen" rintaan hänen kuolemansa jälkeen.

Vampyyrien haudat sijaitsivat kirkon lähistöllä. Arkeologien mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Sozopolissa on löydetty "vampyyrin" hautoja. Koko maasta on löydetty satakunta vastaavaa hautaa.

(MTV3 - STT - AFP - EBU)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.